Количка 0
0,00 лв.

Град от месинг - книга 1 (Хрониките на Девабад)

От: С. А. Чакраборти

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИБС309
18,90 лв.

Пристъпете в „Град от месинг“, където съдбата на едно вълшебно близкоизточно царство зависи от умна и дръзка измамница с чудотворна лечителска дарба.

Пристъпете в „Град от месинг“, където съдбата на едно вълшебно близкоизточно царство зависи от умна и дръзка измамница с чудотворна лечителска дарба.

Нахри е ненадмината измамница, която никога не е вярвала в магии. И по-добре от всеки друг знае, че това, с което си изкарва прехраната из улиците на Кайро – гледане на ръка, гонене на зли духове, изцеляване – са просто трикове, номера, с които да прибира парите на османските благородници.

Ала когато по време на едно от шарлатанствата си, без да иска, призовава Дара – загадъчен джин воин, Нахри е принудена да приеме, че магическият свят, за който винаги е смятала, че съществува единствено в приказките, е истински. Защото джинът ѝ разказва забулена в тайни история: отвъд горещи, брулени от вятъра пясъци и отвъд руините на някога великолепни човешки градове се намира Девабад – легендарният Град от месинг. В него, зад позлатените му стени, зад шестте порти на шестте племена на джиновете, тлеят прастари вражди.

И когато решава да навлезе в този свят, Нахри научава, че истинското могъщество е свирепо и жестоко. Че магията не може да я предпази от опасните мрежи на дворцовите интриги. Че дори най-хитрите кроежи може да имат смъртоносни последствия.Все пак неслучайно казват, че трябва да внимаваш какво си пожелаваш…

***

„Достатъчно е да прочетете само няколко страници от романа, за да останете в плен на магията му.“

– Робин Хоб

Романът е финалист за наградата „ЛОКУС“.

Повече информация
ISBN 9786191573271
Цветност черно/бяла
Издател Ибис
Корица мека
Брой страници 480
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Град от месинг - книга 1 (Хрониките на Девабад)
Вашият рейтинг