Количка 0
0,00 лв.

Големите митове на Втората световна война

От: Жан Лопес и Оливие Виевиорка

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
СИИ0695
17,90 лв.

Въпреки че Втората световна война става все по-позната с всеки изминал ден благодарение на неуморните изследвания на историците, все още съществуват много митове.

Въпреки че Втората световна война става все по-позната с всеки изминал ден благодарение на неуморните изследвания на историците, все още съществуват много митове. Колко образовани хора все още вярват, че поражението на Франция през мрачните дни на 1940 г. е било предопределено от звездите, че Пърл Харбър е бил съкрушителна победа на японската империя над САЩ, че Ромел е бил прекрасен стратег, че американските войници не са умеели да се сражават, че Хитлер само е изпреварил нападение от страна на Сталин? Тези няколко примера – а списъкът далеч не е изчерпателен – съставляват речник на предубежденията, които обаче се опровергават от най-новите историографски постижения.

Този том има за цел да възстанови някои от фактите, като разгледа през ситото на двадесет и три глави големите митове, които, макар понякога да са приемани за евангелски истини, са всъщност погрешни. Без да се стреми да бъде изчерпателен, той се надява да допринесе на читателите да бъдат предложени плодовете на най-новите изследвания. Да се надяваме, че резултатите – често неочаквани – ще ги очароват и може би изненадат. Поне такива са двете ни желания, с които го съставихме.

Повече информация
ISBN 9789542840695
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 16х23
Брой страници 268
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Големите митове на Втората световна война
Вашият рейтинг