Количка 0
0,00 лв.

География и икономика за 10. клас (Просвета)

От: С. Дерменджиева, П. Събева и др.

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ППУ10194
Раздел: 10-ти клас
19,00 лв.

Учебникът по география и икономика за 10. клас съдържа актуална, систематизирана, достъпна и богато илюстрирана информация

Раздел: 10-ти клас

Учебникът по география и икономика за 10. клас съдържа актуална, систематизирана, достъпна и богато илюстрирана информация за природата, населението, селищата, стопанството и районите за планиране в България. Учебникът се характеризира с яснота и точност на езика. Той е конструиран така, че да осигури възможност на учениците да разбират, да научават, да доказват, да избират позиция, т.е. да мислят. 

Чрез учебника учителят може да прилага и съчетава традиционни и съвременни форми, методи и подходи при организиране на учебния процес с активно включване на елементи на изследователския и на проблемния подход и използване на възможностите на информационно-комуникационните технологии.

Учебното съдържание е разработено с помощта на три типа уроци: за нови знания, за дейности, и за обобщение и преговор. В началото и в края на учебника са разработени 1 урок за начален преговор и 4 урока за преговор с варианти на тестови задачи и въпроси за проверка на входното и изходното равнище на знанията и уменията на учениците. 

Учебникът осигурява отлични възможности за самостоятелно учене и творческа дейност. Задачите и въпросите имат различна степен на трудност и отговарят на компетентностите, заложени в учебната програма.

В учебника има речник и апарат за ориентиране.

Раздел: 10-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540138268
Цветност цветна
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 208
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:География и икономика за 10. клас (Просвета)
Вашият рейтинг