Количка 0
0,00 лв.

Френска граматика с 500 упражнения (Grammaire progressive du français)

От: Мая Грегоар, Одил Тиевназ

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
УККУ113
18,00 лв.
Специална адаптация за България.
"Grammaire progressive du français" е предназначена за ученици и възрастни с ниво малко и средно напреднали.
Специална адаптация за България.

"Grammaire progressive du français" е предназначена за ученици и възрастни с ниво малко и средно напреднали.

С възприетия метод за постепенна прогресия на материала, поднесен по достъпен начин, граматиката има за цел да превърне изучаването на френския език в активна и стимулираща дейност, а не, както често се смята, в трудно начинание. Граматическите правила обобщават най-съществената информация, без да включват излишни подробности. При представянето им се набляга на динамичната връзка между писмената и устната реч.

Към всеки граматически проблем се подхожда като към урок по езика, а не се тръгва от традиционната класификация на части на речта (членни форми, прилагателни, местоимения и т. н.).
При обясненията ударението пада върху смисъла. До много от тях стигаме в резултат на съвместната ни работа с изучаващите езика.

"Grammaire progressive du français" е граматика за изучаване на езика по степени. Тя има следната структура:
- на лявата страница се представя дадена езикова единица: в каре се дават характерни и достъпни по форма изречения, чрез които се онагледява разглежданият езиков факт; следват системно представени правила, допълнени с многобройни примери; в урочната единица са включени и уточнения за произношението и правописа;
- на дясната страница са дадени практически упражнения: упражнения за затвърдяване и за по-самостоятелна работа, които позволяват представеният материал да бъде непосредствено усвоен.

При по-сложните проблеми са предвидени три страници и упражнения. Естествено преподавателят може да доразвие някои упражнения или да внесе промени, като изхожда от нуждите на учащите се. Упражненията за преговор позволяват да се направи обобщение на материала и проверка на знанията. Настоящата граматика може да съпътства обучението по дадена метода или да се използва по-целенасочено при разглеждането на някой особено труден проблем. Тя може също така да служи и за самоучител.
Повече информация
ISBN 9789545292019
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Размери 18х25
Брой страници 256
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Френска граматика с 500 упражнения (Grammaire progressive du français)
Вашият рейтинг