Количка 0
0,00 лв.

Езиковите норми в правила и задачи. Помагало по български език за 10. клас (БГ Учебник)

От: Илияна Горанова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
БГУП10195
Раздел: 10-ти клас
12,00 лв.

Помагалото е структурирано в съответствие с новата учебна програма по български език за 10. клас.

Раздел: 10-ти клас

Помагалото е структурирано в съответствие с новата учебна програма по български език за 10. клас. За четирите езикови норми (правописна, граматична, пунктуационна, лексикална) в 13 теми са представени основните езикови правила. Подборът и подредбата им са съобразени с учебните програми по български език от 2. до 10. клас включително. Към правилата се предлагат задачи с насоченост предимно към:

– актуализиране и осмисляне на езиковите правила, изучавани във 2. – 8. клас;
– разпознаване на езикови явления, свързани с отделните правила;
– образуване и преобразуване на думи, форми, синтактични конструкции;
– откриване на езикови грешки и редактирането им;
– четене с разбиране.

Задачите са с различна степен на трудност, което дава възможност да се прави избор в зависимост от езиковата подготовка на тези, които използват помагалото. В него са включени и:

1) примерен тест за подготовка за входно равнище – очаква се решаването на задачите да подпомогне подготовката на учениците за контролния тест, който правят в занятията по общообразователна подготовка;

2) седем листа със задачи за контролна проверка, които би могло да се използват по различен начин за проверка на знанията и уменията на учениците (листовете са с различен брой задачи – ползващият помагалото избира толкова и тези задачи, колкото и които биха му били необходими);

3) два примерни теста, насочени към заключителния етап на подготовката на учениците за Националното външно оценяване в 10. клас.

С избраната структура на помагалото се търси отговор на въпросите какво да знаят и какво да могат учениците в края на 10. клас във връзка с езиковите норми. Избраният вариант е предназначен основно за разширената подготовка в избираемите учебни часове в 10. клас – независимо по кой от учебниците по български език за 10. клас работят учениците. Може да се използва и в 8. и 9. клас – предимно за справки по отделни езикови правила (правилата са изведени по видове езикови норми, което улеснява търсенето и намирането им).

Раздел: 10-ти клас
Повече информация
ISBN 9786191870660
Цветност черно/бяла
Издател БГ Учебник
Корица мека
Брой страници 136
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Езиковите норми в правила и задачи. Помагало по български език за 10. клас (БГ Учебник)
Вашият рейтинг