Количка 0
0,00 лв.

Евангелие на тревата

От: Силвия Недкова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ЛКСНБХ876
10,00 лв.

"Застанала сред свежата трева,под новата корона на дъба,разбирам -душата ми е жълта,а умът ми син."

"В българската поезия няма закъснели дебюти, има отчаяно подранили. Силвия Недкова ни показва, че стиховете не само трябва да се преживеят и запишат, но и да се изчакат да прекосят реката на времето. Всеки неин стих е войник, който е преминал своя маратон, умирал е хиляди пъти върху седлото, преживял е вихрушки и порои, но е пренесъл поверената му вест.

Стиховете в книгата са писани над 30 години. Не много често литературата ни се изправя пред подобно личностно хладнокръвие, пред такъв старателно поддържан респект към писането на стихове и издаването на поетични книги. Умението да се чува истинския ек на думите през пластовете на преживяното е ценното в "Евангелие на тревата". В нея има дух, дъх, сърце, молитва, проклятие, гняв, поплак, мъдрост, ирония, самоирония. И кураж да се свързват времената, хората, поетиките и съдбите."

- Александър Секулов

"Стихотворенията на Силвия Недкова напомнят притчи, от които струи изворна тъга. Чиста и всеобемаща книга, побрала и библейската мъдрост, и познанието за всекидневния, конкретен живот."

- Мирела Иванова

***

"Застанала сред свежата трева, под новата корона на дъба, разбирам - душата ми е жълта, а умът ми син."

- Силвия Недкова

Повече информация
ISBN 9786192201876
Цветност черно/бяла
Издател Лексикон
Корица мека
Брой страници 68
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Евангелие на тревата
Вашият рейтинг