Количка 0
0,00 лв.

Елизабет Финч

От: Джулиан Барнс

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ОБС359
19,00 лв.
Елизабет Финч е вдъхновяваща личност - взискателна учителка, подтикваща учениците си да открият призванието си. Когато бивш ученик на Елизабет, на когото тя завещава книгите, прочита нейните дневници след смъртта ѝ, той си спомня за уникалния ѝ любопитен ум и страстта ѝ към философията. 
​Задачата на настоящето е да коригира разбирането ни за миналото. Тази задача става все по-важна, когато миналото не може да се коригира.

Елизабет Финч е вдъхновяваща личност - взискателна учителка, която преподава "Култура и цивилизация". С деликатна емпатия тя подтиква учениците си да раждат значими идеи и да открият призванието си.

Когато бивш ученик на Елизабет, на когото тя завещава книгите и писанията си, прочита нейните дневници след смъртта ѝ, той си спомня за уникалния ѝ любопитен ум и страстта ѝ към философията. Нейните размисли анализират големите мислителите от миналото и изследват основни исторически събития, които да ни помогнат да осмислим съвременния живот.

Тази книга е повече от роман - тя е своеобразен поклон пред философията, внимателна преценка на историята и покана да изпитаме собствените си теории и разбирания.

Повече информация
ISBN 9789547695351
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Обсидиан
Корица мека
Размери 14х20
Брой страници 216
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Елизабет Финч
Вашият рейтинг