Количка

Елегантността на таралежа

От: Мюриел Барбери

Предстоящо
SKU
СИ481
Раздел: Предстоящи
Специална цена 15,21 лв. Редовна цена 16,90 лв.

1,69 лв. 10 %

​Книга, която ще заобичате и ще препрочитате пак и пак.
Раздел: Предстоящи
„Казвам се Рьоне. На петдесет и четири години съм. От двайсет и седем години съм портиерка в къщата на ул. „Грьонел“ №7, красив богаташки дом с вътрешен двор и градинар, разделен на осем свръхлуксозни апартамента, всеки от тях обитаван и с гигантски раз­мери. Вдовица съм, дребна, грозна, пълничка…“

Всички очакват точно така да изглежда една портиерка в Париж, нали? Но в „Елегантността на таралежа” Мюриел Барбери показва колко много има зад тази невзрачна фасада. В тихия и спокоен живот на Рьоне ще нахлуе едно умно хлапе, което смята, че няма смисъл да продължава да живее, и един очарователен японец, който ще пренебрегне бодлите и ще види красотата под тях.

„Елегантността на таралежа“, една от най-обичаните книги на нашето време, е изящен разказ за любовта с толкова различни лица. Любовта към литературата, към изкуството, към хората, които никой не забелязва. С фина ирония и прямота Барбери сваля маските на съвременния свят и го показва такъв, какъвто е – понякога жесток, но винаги даващ шанс за спасение.
Раздел: Предстоящи
Повече информация
ISBN 9789542834861
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Брой страници 352
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Елегантността на таралежа
Вашият рейтинг