Количка

Двете Америки

От: Алеко Константинов, Светослав Минков

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ИЗ5893
20,00 лв.

Това е книга, събрала в себе си две знакови произведения на българската литература: „До Чикаго и назад“ на Алеко Константинов и „Другата Америка“ на Светослав Минков. 

Това е книга, събрала в себе си две знакови произведения на българската литература: „До Чикаго и назад“ на Алеко Константинов и „Другата Америка“ на Светослав Минков. И докато книгите на Щастливеца се радват на всенародна почит, то произведенията на Светослав Минков, този невероятен ерудит и писател, тънат в незаслужена забрава.

Тези два емблематични пътеписа ни дават възможност да видим Америка през очите на двама запалени пътешественици и майстори на словото. Натоварени с допълнителни естетически, публицистични, дори репортажни функции, те се превръщат в разказ на странстващия човек, който посредством пътуването стига до непреходни обобщения за живота и духа на времето, в което живее.

Две истории, които представят Америка от различен ракурс. И още по-важното: те са доказателство, че едно приключение може да бъде и прекрасна литература.

Повече информация
ISBN 9786190105893
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Брой страници 368
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Двете Америки
Вашият рейтинг