Количка 0
0,00 лв.

Дойдох, видях, победих - книга 1 (Жертвеният жребец)

От: Колийн Маккълоу

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ПЯЛ775
24,00 лв.

През последните дни на Римската република Гай Юлий Цезар е и обичан, и презиран, но властта му е непоклатима. Ала стремежът му да върне Рим към старите порядки е обречен на провал. Патрициите са неспособни и не желаят да приемат идеята му. Недоволството им приема уродлив образ - краят е предизвестен. Междувременно в пристъп на великодушие Цезар се отправя към Египет, за да се срещне с Помпей Велики и да му прости, задето се е опълчил срещу него. По същото време цар е Птолемей, който е женен за сестра си Клеопатра. Неговите близки кроят заговор за убийството ѝ, хвърляйки върху нея вината за хаоса и глада в страната, а тя е принудена да се спасява с бягство.

През последните дни на Римската република Гай Юлий Цезар е и обичан, и презиран, но властта му е непоклатима. Ала стремежът му да върне Рим към старите порядки е обречен на провал. Патрициите са неспособни и не желаят да приемат идеята му. Недоволството им приема уродлив образ - краят е предизвестен.

Междувременно в пристъп на великодушие Цезар се отправя към Египет, за да се срещне с Помпей Велики и да му прости, задето се е опълчил срещу него.

По същото време цар е Птолемей, който е женен за сестра си Клеопатра. Неговите близки кроят заговор за убийството ѝ, хвърляйки върху нея вината за хаоса и глада в страната, а тя е принудена да се спасява с бягство.

Неочакваното появяване на Цезар им дава още една възможност да намерят оправдание за неуспехите си.

Ала великият пълководец не им позволява да го превърнат в изкупителна жертва – съгласно договорите с предишните царе той е господар на Египет и те са длъжни да му се подчиняват безпрекословно.

Първата му заповед е да известят Клеопатра незабавно да се върне.

Въвлечен в гражданската война между Птолемей и Клеопатра, Цезар е изправен пред труден избор - да приеме любовта на жената, от която е запленен, или да изпълни дълга си като римлянин.

Роман за една от най-знаменателните епохи в историята на човечеството, за човека, чиито забележителни способности предопределят печалната му съдба.

Повече информация
ISBN 9789544094775
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Плеяда
Корица мека
Художник Димитър Стоянов - ДИМО
Размери 14х21
Преводач Марин Загорчев
Брой страници 320
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дойдох, видях, победих - книга 1 (Жертвеният жребец)
Вашият рейтинг