Количка 0
0,00 лв.

Да се научим да умираме

От: Фалко Тарасако

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КПП9712
22,00 лв.

Как да извършим най-важния преход в живота.

Защо да не поговорим открито за чувствителна тема като смъртта – наша спътница в живота също като любовта, надеждата, глада, любопитството? Оставете ѝ вратата открехната, за да може не тя, а самите вие, когато дойде времето, да преминете през нея без тревога.

Това схващане е част от философията на Фалко Тарасако, основател и духовен водач на Даманхур (Град на светлината) – федерация от общности в Италия с центрове по цял свят; духовна народност с хиляди привърженици; философска школа, посветена на езотеричното познание със своя собствена, оригинална ритуалност.

Как да извършим най-важния преход в живота.

Защо да не поговорим открито за чувствителна тема като смъртта – наша спътница в живота също като любовта, надеждата, глада, любопитството? Оставете ѝ вратата открехната, за да може не тя, а самите вие, когато дойде времето, да преминете през нея без тревога. Това схващане е част от философията на Фалко Тарасако, основател и духовен водач на Даманхур (Град на светлината) – федерация от общности в Италия с центрове по цял свят; духовна народност с хиляди привърженици; философска школа, посветена на езотеричното познание със своя собствена, оригинална ритуалност.

„Да се научим да умираме“, „Умираме, за да се учим“ и „Преродени за живот“ съдържат практически съвети как да се подготвим да напуснем този свят с осъзнатост и спокойствие, как да придружим и да утешим обичните си хора по време на техния преход и след това. Съвсем постижимо е този акт да се извърши с лекота, чувство за хумор и сила на духа, които, съгласно разбиранията на Фалко, следва да бележат и целия ни живот. Трите текста изразяват поетично-философските виждания на автора за присъствието ни във времето, преражданията и смисъла да сме на Земята – тук и сега.

За пръв път трите книги за смъртта (и живота) излизат в едно общо издание, и то в България, на български език.

Подробно за философията, познанието и технологията на бъдещето според учението на Фалко Тараско и цялата даманхурска философска школа – в „Езотерична физика“ с автор Койоте Кардо.

***

Оберто Аирауди (1950 - 2013) е духовният водач на Даманхур. Приема името Фалко Тарасако съгласно традицията на тази духовна и философска общност членовете ѝ да носят имена на животни и растения.

Фалко е философ, лечител, писател и художник, изследовател в областта на терапевтиката и на новите науки. Извънредно продуктивен в живописта, дава началото на т.нар. алхимична живопис. Картините му са излагани на различни места по света.

Първата си книга публикува едва 16-годишен. Следват преведени на редица езици философски, поетични и езотерични текстове, които повдигат сериозни въпроси за смисъла на съществуването и отварят нови духовни хоризонти пред читателите. Визията на Фалко се основава на убеждението, че всяко човешко същество има божествена природа, която да пробуди в процеса на съзнателно взаимодействие с другите. Философията му стимулира вътрешния ни духовен водач чрез учението, експеримента, пълната изява на личния потенциал и загърбването на догми от всякакъв порядък.

Повече информация
ISBN 9789544749712
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Кибеа
Корица мека
Художник Красимира Деспотова
Размери 14х21
Преводач Вера Петрова
Брой страници 264 + черно-бели фотографии
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Да се научим да умираме
Вашият рейтинг