Количка 0
0,00 лв.

Да пробудиш героите в теб (меки корици)

От: Каръл Пирсън

Най-окаяни от всички са онези, които никога не се научават как да си пробиват път в живота или как да бъдат верни на душата си.

За някои хора казваме, че имат „душа“. Те обичат, страдат, имат дълбок усет за смисъла на живота. И може би най-важното – знаят кои са.

Други изглежда са загубили своята душа. Те имат материални придобивки, стабилно семейство и дори са религиозни. Но вътре в себе си чувстват пустота. Даже когато правят правилните ходове, това е движение без смисъл.

Трети обичат, страдат и имат силен усет за живота, но на практика никога не слагат живота си в ред – не могат да намерят подходяща работа, да изградят стабилна връзка и затова са постоянно притеснени. Макар може би да са свързани с душата си, те се чувстват откъснати от света.

Най-окаяни от всички са онези, които никога не се научават как да си пробиват път в живота или как да бъдат верни на душата си. Техният живот е празен и неудовлетворителен – при това съвсем излишно, защото в действителност всички ние сме в състояние да намираме смисъл и цел в личния си живот и в живота на човешката общност.

Един модел, чрез който да се научим как да живеем, откриваме в разказите за героизъм. Странстването на героя е заради това, да каже „да“ на себе си и, докато го прави, да става все по-жизнен и по-ефективен в света. Самото приключение е изпълнено с опасности и капани, но предлага голяма отплата: способността да постигаш успех в света, познание за загадките на човешката душа, възможността да откриеш и изразиш своите уникални дарования и да живееш в обич и разбирателство с други хора.

***

Д-р Каръл Пирсън е автор и преподавател. Разработва нови теории и модели с приложен практичен подход, изграждащи работата на психиатъра Карл Густав Юнг, психоаналитикът Джеймс Хилман, митологът Джоузеф Кембъл и други психолози.

Тя е написала няколко много значими книги по темите. В допълнение към тези книги, написани за широката общественост, Пирсън е допринесла в значителна степен за образованието, маркетинга и организационното развитие и лидерството чрез публикациите си.

Тя разработва "Индикатора за организация и екипна култура", за да подпомогне организационното развитие и професионалистите в областта на човешките ресурси, както и да запознае търговците с различни организационни култури. "Кенекса" (Kenexa) - глобална компания за човешки ресурси, купи инструмента OTCI от CAPT, открити от Пирсън. По-късно "Ай Би Ем" (IBM) придобива "Кенекса" и предоставя инструмента за глобална употреба. Сега той е известна като Инструмент за организационното културно проучване - (IBM Kenexa).

Пирсън е родена в Чикаго през 1944 г., най-голямото дете на Телма (Видман) и Джон А. Пирсън. На двегодишна възраст се премества със семейството си в Хюстън, Тексас, където посещава държавните училища в Хюстън, а по-късно и университета "Райс", откъдето получава бакалавърска, магистърска и докторска степен. Омъжена е за Дейвид Р. Мерковиц, консултант по политически и обществени въпроси, и има две деца.

 

Повече информация
ISBN 9786190114345
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Размери 16.8х24
Брой страници 352
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Да пробудиш героите в теб (меки корици)
Вашият рейтинг