Количка 0
0,00 лв.

Четене с разбиране за 4. клас (Просвета)

От: Стоян Иванов, Тина Велева

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ППП41916
Раздел: 4-ти клас
7,90 лв.

Помагалото е преработено в съответствие с новата учебна програма по български език и литература за 4. клас на МОН от 2018 г. 

Раздел: 4-ти клас

Помагалото е преработено в съответствие с новата учебна програма по български език и литература за 4. клас на МОН от 2018 г. Развива уменията на четвъртокласниците за извличане и интерпретиране на информация от художествени и нехудожествени текстове, карти, таблици, диаграми, схеми. Съдържа 23 теми, като във всяка от тях са поместени тестови въпроси с избираем и кратък свободен отговор.

Предложеният подход разширява възможностите за постигане на цели и за придобиване на знания и компетентности чрез разбиране, анализиране и осмисляне на разнообразен текстов материал. Прави по-устойчиво общуването на учениците с текстове, различни по жанр и стил. Използвани са енциклопедични откъси, приказки, легенди, рекламни послания, биографични справки, любопитни факти от различни области на познанието, съобщения за открития и изобретения. Учениците имат за задача да открият и интерпретират информация от няколко източника по определената тема. След като отговорят на въпросите, може да си направят самопроверка с помощта на верните отговори, поместени на с. 59.

Помагалото може да се използва в избираемите и факултативните часове по български език и литература и за подготовка за изпита по български език и литература за националното външно оценяване.

Раздел: 4-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540127088
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 60
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Четене с разбиране за 4. клас (Просвета)
Вашият рейтинг