Количка 0
0,00 лв.

Черният часослов

От: Ева Гарсия Саенс де Уртури

Витория, 2022. Бившият полицейски инспектор и профайлър Унай Лопес де Аяла, наричан Кракен (познат от трилогията за Белия град), получава телефонно обаждане, което ще срине из основи всичко, което е знаел за миналото на своето семейство. Анонимен глас му съобщава, че майка му е отвлечена, и му дава седем дни, за да открие едно изключително библиографско съкровище - легендарния Черен часослов. В противен случай майка му ще умре.

 

Човек, починал преди четирийсет години, не може да бъде отвлечен и разбира се, не може да кърви.

Витория, 2022.

Бившият полицейски инспектор и профайлър Унай Лопес де Аяла, наричан Кракен (познат от трилогията за Белия град), получава телефонно обаждане, което ще срине из основи всичко, което е знаел за миналото на своето семейство. Анонимен глас му съобщава, че майка му е отвлечена, и му дава седем дни, за да открие едно изключително библиографско съкровище - легендарния Черен часослов. В противен случай майка му ще умре.

Но как е възможно това, след като тя е мъртва от четирийсет години? Кракен се впуска в шеметна надпревара с времето и навлиза в света на библиофилите във Витория и Мадрид, за да очертае най-важния профил в живота си - профил, способен да промени миналото завинаги.

***

"Казвам се Унай. Наричат ме Кракен. Твоят лов спира, където започва моят."
Из книгата

***

Трилогията за Белия град на звездата на баската литература Ева Гарсия Саенс де Уртури е литературен феномен в Испания с над 2 милиона продадени копия и филм по първата книга ("Мълчанието на Белия град"). Преведена на над 20 езика, поредицата за инспектор Кракен се радва на огромен международен интерес. В "Черният часослов" Кракен отново се изправя пред предизвикателство на живот и смърт.

Повече информация
ISBN 9786190110934
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Художник Деница Трифонова
Размери 14х21
Преводач Катя Диманова
Брой страници 320
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Черният часослов
Вашият рейтинг