Количка 0
0,00 лв.

Български език за 8. клас + тематични тестове по български език (БГ Учебник)

От: Петя Маркова, Павлина Върбанова, Николай Паскалев, Десислава Петрова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БГУБУ8171
15,90 лв.

Учебникът е одобрен със Заповед № РД 09-3183/14.08.2017 г. на министъра на образованието и науката. Той е част от учебния комплект по български език и литература за 8. клас на издателство „БГ Учебник“, който е разработен по новата учебна програма.

Учебникът е одобрен със Заповед № РД 09-3183/14.08.2017 г. на министъра на образованието и науката. Той е част от учебния комплект по български език и литература за 8. клас на издателство „БГ Учебник“, който е разработен по новата учебна програма.

Комплектът включва още:
- справочни таблици по български език ;
- учебник по литература ;
- христоматия по литература ;
- книга за учителя .

В учебника са редставени всички теми от учебното съдържание и са включени предвидените в програмата нови понятия. Спазени са принципите за последователност и приемственост в учебното съдържание и за системност при въвеждане на научните понятия. Използваната езиковедска терминология е точна и е изяснена на достъпен език.

Съотношението между часовете за нови знания, упражнения, преговор и обобщение е съобразено с препоръчителното процентно разпределение в учебната програма. Осъществени са вътрешнопредметни и междупредметни връзки чрез включването на разнообразни художествени и научнопопулярни текстове, включително откъси от популярни сред тийнейджърите литературни произведения, с което се цели събуждане на читателски интерес. Търсена е връзка с чуждите езици, които учениците изучават в училище, с цел прилагане на придобитите знания на по-широка лингвистична основа и подпомагане на чуждоезиковото им обучение.

Разработката на темите е съобразена с основната цел на обучението по български език в 8. клас – формирането на ключови езикови, социокултурни и комуникативни компетентности:
- Правилна и уместна употреба на езикови средства в зависимост от речевата ситуация и от функционалния стил;
- Формиране на умения за извличане, обработване и синтезиране на информация от различни видове текст, в това число и от електронни източници;
- Изграждане на аргументативен текст – есе;
- Създаване на електронно писмо;
- Проявяване на критичност, самокритичност и толерантност в общуването;
- Практическо прилагане на знанията за вид, време и наклонение на глагола и за сложното съставно изречение при създаване на собствен текст;
- Изграждане на умения за работа с различни речници.

Повече информация
ISBN 9786191870233
Тегло 0.350000
Цветност цветна
Издател БГ Учебник
Корица мека
Размери 17х24
Брой страници 160
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Български език за 8. клас + тематични тестове по български език (БГ Учебник)
Вашият рейтинг