Количка 0
0,00 лв.

Българска традиционна кухня със сезонни продукти

От: Илиян Димитров

В "Българска традиционна кухня със сезонни продукти" ви очакват над 1100 разнообразни рецепти. Кулинарните съвети в книгата ще вдъхновят всеки любител да направи следващата крачка и да изненада семейство и приятели с майсторски ястия от българската традиционна кухня. Илиян Димитров разкрива стъпка по стъпка тайните за приготвяне на различни специалитети със сезонни продукти и помага на всеки да се превърне в звезден майстор готвач.

Основна характеристика на традиционната българска кухня е нейната сезонност. В сезоните са втъкани два от най-влиятелните в живота на българите фактора: от една страна, обредният цикъл – празниците от Гергьовден до Димитровден и от Димитровден до Гергьовден, и от друга - битът и трудовата дейност. И наистина, по-внимателното вглеждане в празничния календар разкрива връзката между двете – колкото по-усилена е селскостопанската работа, толкова по-начесто са празниците и поводите за събиране и споделяне на даровете на тежкия селски труд.

***

Илиян Димитров представя богата колекция от традиционни за българската кухня сезонни ястия и идеи, с които да разнообразите и подобрите начина си на живот чрез храненето. Сезоните са разделени на четири, съобразно особеностите на умерения климатичен пояс. В книгата са отбелязани и основните традиционни български празници и спецификата на храната, която се приготвя за всеки от тях. 

С помощта на над 1100 рецепти в тази книга всеки ще открие вкусни идеи и вдъхновение, за да приготви кулинарни шедьоври за своето семейство и приятели.

Повече информация
ISBN 9786191519439
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател СофтПрес
Корица мека
Художник Радослав Донев
Размери 17x24
Брой страници 400
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Българска традиционна кухня със сезонни продукти
Вашият рейтинг