Количка 0
0,00 лв.

Биология и здравно образование за 10. клас (АзБуки Просвета)

От: В. Ишев, З. Ваклева, Л. Боева

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ППУ101951
Раздел: 10-ти клас
25,20 лв.

Учебникът е разработен съгласно новата учебна програма на МОН и е приложим от учебната 2019/2020 година. 

Раздел: 10-ти клас

Учебникът по биология и здравно образование на издателство „Просвета АзБуки” е разработен съгласно новата учебна програма на МОН и е приложим от учебната 2019/2020 година. Съдържа темите „Многоклетъчен организъм”, „Биосфера” и „Биологична еволюция”. Всяка тема завършва с обобщителен урок и рубриката „Следи напредъка си”, в която са включени въпроси и задачи за системна проверка на знанията. Верните отговори са дадени в края на учебника. Там е представен и терминологичен речник, в който са дефинирани новите понятия. 

Учебникът е написан на достъпен език и е богато онагледен. Включва разнообразни урочни форми, които поощряват самостоятелното мислене и повишаване на знанията чрез търсене на допълнителни източници на информация. Получените знания са основа за придобиване на компетентностите, предвидени в учебната програма, и тяхното практическо приложение. Обогатяването на медико-биологичната образованост е свързано със запознаване с най-съвременни терапевтични подходи при репродуктивни нарушения, донорство на органи, толерантност към хората с генетични аномалии; опазване на околната среда и биологичното разнообразие; равностойност на човешките раси и мн. др.

Учебникът е подходящ за обучение на учениците от 10. клас на всички видове средни училища, за подготовка за държавен зрелостен изпит по биология и здравно образование, както и за кандидат-студенти в медицинските университети и университетските биологични специалности.

Раздел: 10-ти клас
Повече информация
ISBN 9789543601707
Цветност цветна
Издател АзБуки Просвета
Корица мека
Брой страници 148
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Биология и здравно образование за 10. клас (АзБуки Просвета)
Вашият рейтинг