Количка 0
0,00 лв.

Библиотекарката от Сен Мало

От: Марио Ескобар

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
СИ739
Специална цена 12,72 лв. Редовна цена 15,90 лв.

3,18 лв. 20 %

Сен Мало, Франция: август 1939 г. Франция губи и нацистите окупират града на Жоселин, превръщайки го в своя крепост.Германският главнокомандващ безмилостно започва да унищожава част от градските библиотеки. Книгите, които нацистите смятат за неподходящи, се изгарят или крадат, а безценните знания се губят. Рискувайки да я арестуват, Жоселин успява да скрие някои от книгите, докато отчаяно чака да получи новини от съпруга си Антоан.

Сен Мало, Франция: август 1939 г. 

Всички искат да го завладеят, но той се съпротивлява. Може и да превземат улиците му, но никога душата му. Сен Мало винаги ще е свободен, докато ние поддържаме огъня му в сърцата си.

Жоселин и Антоан се обичат от деца, но веднага след като се женят, Антоан е призован да се бие срещу Германия. Докато Втората световна война бушува, Жоселин използва позицията си на библиотекар в своя град Сен Мало, за да утеши и насърчи общността си с книги. Тя започва да пише тайни писма до известна парижка писателка, разказваща своята история с надеждата, че някой ден тя ще достигне до света.

Франция губи и нацистите окупират града на Жоселин, превръщайки го в своя крепост. Гражданите се опитват с пасивна съпротива, но германският командир безмилостно започва да унищожава част от градските библиотеки. Книгите, които нацистите смятат за неподходящи, се изгарят или крадат, а безценните знания се губят.

Рискувайки да я арестуват, Жоселин успява да скрие някои от книгите, докато отчаяно чака да получи новини от съпруга си Антоан, сега затворник в немски лагер.

Новият роман от автора на "Приспивна песен в Аушвиц" ни прави съпричастни с историята на една смела жена, решена да спаси книгите от нацистите с цената на живота си.

Повече информация
ISBN 9789542838739
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 328
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Библиотекарката от Сен Мало
Вашият рейтинг