Количка 0
0,00 лв.

Bessica: скритата българска история и археология

От: Александър Мошев

"Bessica: скритата българска история и археология" е продължение на книгата "Bolgar: тайните на нашия произход". Този път акцентът пада върху темата задревните писмености на Балканите. 

"Bessica: скритата българска история и археология" е продължение на книгата "Bolgar: тайните на нашия произход". Този път акцентът пада върху темата задревните писмености на Балканите. Авторът отново задава въпроси, чиитоотговори не са лесни и еднозначни, но са ключови за разбирането на историятаи културата на днешните български земи, както и за произхода на балканскитенародности.

- Безписмени ли са траките?

- Открита ли е "Библия Бесика"?

- На какъв език са говорили мизите?

- Кой е Йоан Антиохийски и какви сведения е оставил за българите?

- Кои са катарите и каква е връзката им с ранното християнство?

- (Не)възможна ли е тракийската парадигма?

- Какъв е произходът на "Златната книга"?

С тези и много други въпроси ще се сблъскате на страниците на книгата. Акообичате историческите загадки и античната и средновековна балканска култураи не търсите лесни и готови отговори, последвайте Александър Мошев впоредното пътуване в далечното минало на земите ни.

***

Александър Мошев е завършил Националната гимназия за древни езици и култури"Св. Константин Кирил Философ" и има магистърска степен по история от Новбългарски университет. Автор е на книгите "Древните българи на Балканитепреди Аспарух", "Bolgar: тайните на нашия произход" и на повече от 80 научнии научно-популярни статии.

Повече информация
ISBN 9786197280777
Цветност черно/бяла
Издател Атеа букс
Корица мека
Брой страници 170
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Bessica: скритата българска история и археология
Вашият рейтинг