Количка 0
0,00 лв.

Българският лекар

От: Ники Павлов

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ЖБ941
22,00 лв.

"Всички ние имаме родители. Те също имат своите родители – и всички те ни завещават една раница, с която да вървим през живота."

"Всички ние имаме родители. Те също имат своите родители – и всички те ни завещават една раница, с която да вървим през живота. В най-добрия случай можем да спрем и да погледнем какво има вътре."

 Ники Павлов

 
"Бащата на Ники – доктор Павлов (в романа доктор Николов) става психиатър, работи първо в ГДР, където се ражда самата тя, после в Западна Германия. Романът е както родова история, така и движение из празните полета на една ненаписана сравнителна история на европейската психиатрия. В този смисъл той по нов начин подрежда представите ни за света, в който сме отрасли, с неговите идеи за здраве, тяло и дух. Именно днес, в травмираното ни настояще, романът може да се чете както през важните си психиатрични отклонения и описания, така и като роман за възможността да има оздравяване, независимо от травмата и въпреки невъзможния триумф."

 

Диана Иванова, вестник Култура

 

"Роман за нашето столетие."


Петър Клаус, Културрадио, Берлин-Бранденбург"Нейната тема е бягството… Ники Павлов пресъздава в книгата си България от 60-те години, живота в ГДР и ситуацията в психиатричните клиники там, също както и атмосферата в Западна Германия през 70-те. Прави го така добре и така прецизно, че петстотинте страници не доскучават и не омръзват."


Доротее Нолте, Дер Тагесшпигел


 
Ники Павлов, дъщеря на българин и германка, е родена през 1964 г. в ГДР. Когато е 13-годишна, семейството бяга на Запад. Ники Павлов следва в Мюнхен политически науки, славистика и най-нова история. Работила е като преподавател по политология, пресаташе на политически формации, репортер в пресата, редактор и сценарист в телевизията.В момента живее със съпруга си и трите им деца в Берлин, където работи като автор, журналист и предприемач. Занимава се още и с разпространение на етерични масла.

Автор е и на романа „Жената в кибритената кутийка“ (2007) и новелата „По-късно животът ще е хубав“ (2010).

“Българският лекар” е първият й роман, преведен на български език. 

Повече информация
ISBN 9786191865307
Цветност черно/бяла
Издател Жанет - 45
Корица мека
Брой страници 536
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Българският лекар
Вашият рейтинг