Количка 0
0,00 лв.

Аз съм добър, ти си добър. Практически наръчник по транзакционен анализ

От: Томас Антъни Харис

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗ0606
22,00 лв.

Практически наръчник по транзакционен анализ

Ако отношенията между двама души могат да станат градивни и пълноценни, то това може да се случи между цели социални групи, а дори и нации. Проблемите на света - а те фигурират всекидневно в новините за насилие и безнадеждност - са всъщност проблеми на отделни хора. Ако отделните хора успеят да се променят, то ще се промени и светът, в който живеем.

 

Как функционира умът?

Защо постъпваме по определен начин?

Можем ли да променим себе си, ако поискаме?

Транзакционният анализ дава възможност хората не само да разберат себе си, но и да се променят, не просто да се приспособят към изискванията на обществото, а да се преобразят. Този метод действа, защото ни кара да осъзнаем, че сами сме отговорни за това, което ще се случи в бъдеще независимо от всичко, което се е случило в миналото. Нещо повече - той позволява на хората да установят самоконтрол и да насочват действията си, да се променят, но и да познаят свободата на избора.

Практически наръчник по транзакционен анализ

Транзакционният анализ, въведен първоначално от Ерик Бърн, е по-скоро средство за обучение и познание, отколкото подробно изследване на психичните дълбини. Той дава възможност на хората да се измъкнат от тиранията на миналото, да израстват и да се чувстват добре. Ако отношенията между двама души могат да станат градивни и пълноценни, то това може да се случи между цели социални групи, а дори и нации. Проблемите на света - а те фигурират всекидневно в новините за насилие и безнадеждност - са всъщност проблеми на отделни хора. Ако отделните хора успеят да се променят, то ще се промени и светът, в който живеем.

Издадена в далечната 1969 година, книгата на Томас Харис вече е класика. Продадена в над 15 милиона екземпляра и до днес се смята за истинско ръководство за решаване на житейски проблеми.

***

Томас Антъни Харис (1910 г. - 1995 г.), е практикуващ психиатър в Сакраменто, Калифорния. Роден в Тексас, той получава бакалавърска степен през 1938 година от Медицинския факултет на Университета на Арканзас и докторска степен през 1940 година от Медицинския факултет на университета Темпъл. През 1942 година започва обучение по психиатрия в болницата Света Елизабет във Вашингтон, след което служи като психиатър във флота. През 1947 година е назначен за началник на психиатричното отделение на Бюрото по медицина и хирургия към Военноморското ведомство. След пенсионирането си от ВМС като командир, той преподава в Медицинския факултет на Университета на Арканзас, а след това става директор на Департамента по институциите на щата Вашингтон. През 1956 година започва частна практика в Сакраменто. Той е основател и президент на Института за транзакционен анализ там и директор на Международната асоциация за транзакционен анализ.

Доктор Харис е дългогодишен приятел и сътрудник на Ерик Бърн, основателя на транзакционния анализ.

Повече информация
ISBN 9786190110606
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 320
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Аз съм добър, ти си добър. Практически наръчник по транзакционен анализ
Вашият рейтинг