Количка 0
0,00 лв.

Аз съм Ней. Доброто ще ме открие

От: Хакан Менгюч

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
КПП446
28,00 лв.
​Историята на ней и тайната на съществуването. Пътешествието към хармонията на духа, взаимоотношенията, ума и тялото.

​Историята на ней и тайната на съществуването. Пътешествието към хармонията на духа, взаимоотношенията, ума и тялото.

"Не слушай шума, създаден от другите; послушай шепота на своето сърце... Каня те на пътешествие! В което ще ти разкажа за съдбата на един вълшебен музикален инструмент, наречен ней, чийто път започва от блатото на тръстиките, за да умре и да възкръсне чрез дъха и майсторството на музиканта. И тогава да покори с изкусно изваяната си душа, претворена в мелодия... Всеки от нас е точно толкова фин и уникален инструмент, поел по пътя на съзряването, за да стигне съвършенството.

Написах тази книга, за да те води из лабиринтите на твоето тяло и ум и да ти помогне да постигнеш равновесие; да изпиташ радостта от срещата на тялото с духа. Да си припомниш, каквото си забравил. Да се преродиш... Всичко, от което се нуждаеш, и без това е вътре в теб! Аз само ще ти помогна да го откриеш..."
- Хакан Менгюч

Хакан Менгюч е писател, музикант и оратор, спечелил симпатиите на широка аудитория. Учението му, което откриваме в книгите "Аз съм Ней" и "Ако душата ти е чиста, твоята приказка ще завърши щастливо", се основава на философията на суфизма. Покорил е сърцата на хиляди и със семинарите, които провежда в страната и в чужбина. Книгите му се превеждат на английски, немски, фарси, български, албански и руски език. Младият писател и виртуоз на ней е академик в Американския университет Гирне, където основава и ръководи Академия Суфи. Композициите, които изпълнява на ней, взривяват социалните мрежи.

Неговата философия - да таиш надежда, не значи да бъдеш наивен оптимист или да презираш сполетялата те трагедия. Да таиш надежда, означава да действаш, вместо да седиш вкъщи и да се оплакваш, и преценявайки всяка възможност, да направиш всичко по силите си, за да пребъде доброто. Дори само един човек е достатъчен, за да живее надеждата. И този човек може да си ти. По-късно всяко ти ще се прероди в едно ново ти и ново ти, а накрая ще се превърнем в ние.

"Една свещ, възпламенила друга, не губи нищо от своята светлина. Точно обратното - става Слънце и осветява мрака."
- Руми

Книгата е част от поредицата "Познай себе си".
Повече информация
ISBN 9789544749446
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Кибеа
Корица мека
Размери 14х18
Брой страници 328
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Аз съм Ней. Доброто ще ме открие
Вашият рейтинг