Количка 0
0,00 лв.

Касандра Клеър

Касандра Клеър

Касандра Клеър е псевдоним на американската писателка на бестселъровата поредица „Реликвите на смъртните“. Истинското й име е Джудит Ромелт и е родом от Техеран, Иран. Родена е през 1973 година в семейството на професор в бизнес училище, а дядо й е известния филмов продуцент Макс Розенберг. Голяма част от детството на Касандра Клеър преминава в пътувания със семейството й по света, а на десет години тя вече е живяла в Швейцария, Англия и Франция.

Докато учи в гимназията Касандра Клеър пише най-различни истории, породени от книгите, с които не се разделя нито за миг. Една такава история, наречена The Beautiful Cassandra", написан на базата на разказ на Джейн Остин, става основа на нейния псевдоним.

За първи път през 2004 година е публикуван разказът й „The Girl's Guide to Defeating the Dark Lord” в жанра хумористична литература. През същата година Касандра Клеър пише първата книга от поредицата „Реликвите на смъртните“, вдъхновена от градския пейзаж на Манхатън. Това слага началото на писателската кариера на Клеър.

През 2007 година „Град от кости“ е факт и веднага се превръща в бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Първият цикъл на поредицата включва първите три романа, а вторият започва с „Град на паднали ангели“. Всички книги излезли от поредицата на Касандра Клеър имат множество номинации и награди, което води и до екранизация на поредицата.

През 2009 година Клеър започва публикуването на книги от поредицата „Адски устройства“, която представлява предисторията на събитията от „Реликвите на смъртните“. Действието се развива във Викторианската епоха.

През 2013 година от печат излиза първа книга от серията „Хрониките на Бейн“.

Касандра Клеър или Джудит Ромелт предпочита да пише в местни кафета, сред приятелки или в уютен ресторант, защото котките й и телевизията в къщи я разсейват.

В момента Клеър живее със съпруга си Джошуа Люис и трите си котки в Масачузетс.

Книги на Касандра Клеър

19 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница
 1. -20%
  Изгубената бяла книга - книга 2 (Най-древните проклятия)
  Касандра Клеър и Уесли Чу
  Специална цена 14,32 лв. Редовна цена 17,90 лв.

  3,58 лв. 20 %

 2. -20%
  Верига от желязо - книга 2 (Последните часове)
  Касандра Клеър
  Специална цена 18,32 лв. Редовна цена 22,90 лв.

  4,58 лв. 20 %

 3. -20%
  Верига от злато
  Касандра Клеър
  Специална цена 15,92 лв. Редовна цена 19,90 лв.

  3,98 лв. 20 %

19 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница