Количка 0
0,00 лв.

Английски език, CEF B2. Упражнения и тестове за Държавен зрелостен изпит, профилирана подготовка (Просвета)

От: Райна Костова, Диана Веселинова, Румяна Благоева

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ППУПДЗИ228
15,00 лв.
Помагалото е в съответствие с изискванията на „Учебно-изпитната програма за Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по английски език на ниво B2“.
Помагалото е в съответствие с изискванията на „Учебно-изпитната програма за Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по английски език на ниво B2“.

Успешното представяне на зрелостниците изисква владеене на уменията слушане с разбиране, четене с разбиране и писане. Сборникът дава възможност за подготовка и в трите направления. За постигането на тази цел то е организирано в две части:
• Първата част включва упражнения за подготовка за трите типа направления, а именно: 10 текста за слушане с разбиране (с аудиофайлове за изтегляне), 10 текста за четене с разбиране и 10 разработени писмени текста с коментари и оценки към тях, както и съвети за развиване на умението за писане на чуждия език.
• Втората част съдържа 2 примерни теста, съставени на основата на публикуваните от Министерството на образованието „Общи параметри и примерни задачи за ДЗИ по английски език по нива в съответствие с общата европейска езикова рамка за учебната 2021/2022 г.“.
Всеки тест включва 45 задачи, както следва:
• 36 задачи с избираем отговор (за избор между отговори A, B, C и D или „вярно“ и „грешно“);
• 7 задачи със свободен отговор (кратък отговор в свободен текст);
• 2 задачи за създаване на текст (писане на официално писмо по зададена ситуация и на аргументативен текст за изразяване на мнение).

В тази част ще намерите и подробни обяснения за избора на верния отговор за всяка задача за слушане и четене с разбиране.

Помагалото е ценен помощник в подготовката за ДЗИ в час или за самостоятелна работа.
Повече информация
ISBN 9789540141961
Тегло 0.250000
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Размери 17х24
Брой страници 132
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Английски език, CEF B2. Упражнения и тестове за Държавен зрелостен изпит, профилирана подготовка (Просвета)
Вашият рейтинг