Количка 0
0,00 лв.

Анастасия Мозер: Щрихи от един живот в трудно време

От: Драголюб Гаджев

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
СИБИ481
12,00 лв.

„Щрихи от един живот в трудно време“ е документ, свидетелстващ за три етапа от българската история. 

„Щрихи от един живот в трудно време“ е документ, свидетелстващ за три етапа от българската история. Той засяга някои от най-травматичните и все още будещи спорове събития, определили пътя на България от царство, през народна република към демокрация и членство в Европейския съюз и НАТО. Това е разказ за една изключителна съдба в едно тежко и изпълнено с перипетии време.

Пред своя приятел и съмишленик Драголюб Гаджев Анастасия Мозер си припомня за своето трудно детство в Царство България, за гоненията, на които е бил подложен баща й, д-р Г. М. Димитров, за неговата съпротива срещу Тристранния пакт, а след това и срещу комунизма. Тя разказва за капаните на Студената война, за съдбата на българските емигранти, за новата надежда и за разочарованията на прехода към демокрация.

Нейните спомени са документ и за историята на земеделското движение, неговия принос за демокрацията и социалното, икономическо и духовно развитие на България и до днес.

Зад думите на Анастасия Мозер прозира нейната непоклатима вяра в по-доброто бъдеще, в силата на българския дух, в свободата и човечността.

Повече информация
ISBN 9789542830481
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Анастасия Мозер: Щрихи от един живот в трудно време
Вашият рейтинг