Количка
Вход

Александър Велики

От: Никос Казандзакис

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
СИХПР41
17,90 лв.

Александър е герой, велик пълководец, цар, мистик, мисионер, потомък на Херакъл. 

Александър е герой, велик пълководец, цар, мистик, мисионер, потомък на Херакъл. Той е легенда и в същото време – човек от плът и кръв – войник, свикнал на изпълнения с пороци войнишки живот. Александър е една от най-магнетичните и пленяващи въображението фигури в световната история. И неговият изключителен живот е разказан брилянтно от Никос Казандзакис.

Историята на древногръцкия владетел е предадена от гледната точка на младия Стефан – момче, което израства заедно с Александър, а по-късно става негов офицер и го следва в походите му из далечни земи. Подобно на „В дворците на Кносос“, и в романа „Александър Велики“ Никос Казандзакис отправя своите послания към юношеска аудитория. Книгата обаче може да вдъхнови читатели на всички възрасти – стига само да помнят какво е да си млад, смел и да мечтаеш за невъзможното.

Писателят е успял да избегне изкушението да представи Александър в изцяло положителна светлина. Романът може да послужи като чудесен урок по героизъм и чест, но в същото време изгражда един пълнокръвен, многопластов образ на древния пълководец – едновременно близък до историческите източници и плод на личната философия на Казандзакис.

Повече информация
ISBN 9789542829263
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица твърда
Брой страници 360
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Александър Велики
Вашият рейтинг