Количка
Вход

Александър Велики: Хаос и кръв

От: Пол Дохърти

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ББ205
Специална цена 17,99 лв. Редовна цена 19,99 лв.

2,00 лв. 10 %

Очаквайте книгата на 28.10.2020Трябва да се бие за трона, за баща си и... живота си

Пол Дохърти отново ни въвлича в пътуване назад във времето. Този път ще се впуснем в интригите, битките и хаоса по време на царуването на Александър III Македонски.
Убийство в Македония

През лятото на 336 г. пр.н.е., Филип Македонски се кани от празнува прославеното си царуване. Прегазил е море от кръв, за да стане господар на Гърция, но има неприятности и у дома. Разделил се е с жена си, вещицата царица Олимпиада, а синът й Александър, е жертва на мълва, че не е истинският наследник. Филип събира цяла Гърция на голямо празненство в старата столица, но е убит от Павзаний и македонският двор е хвърлен в хаос и кръв. Александър трябва да се бори за правата си на наследник.

Убийство в Тива

Никога не опитвай да заблудиш Александър Велики... или да го предадеш. Тиванци опитват, но превръща в пепел великият им град. Оставя непокътнат обае Храма на Едип, с надеждата да се сдобие с легендарната корона, която се пази вътре. От политическа гледна точка, свещената корона може да му осигури божествен статус. В личен план, ще поласкае егото му... Но на практика, може да го убие... ако не разкрие една древна тайна...

Повече информация
ISBN 9786190300205
Тегло 0.5000
Цветност черно/бяла
Издател Бард
Корица мека
Преводач Владимир Германов
Брой страници 416
Дата на издаване 28.10.2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Александър Велики: Хаос и кръв
Вашият рейтинг