Количка 0
0,00 лв.

Ако пътник в зимна нощ (твърда корица)

От: Итало Калвино

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
УККСЕП66
25,00 лв.

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и който дори не съществува – в „Ако пътник в зимна нощ“.

„Развих най-пълно идеята си за „апокрифните“ романи – уж написани от автор, който не съм аз и който дори не съществува – в „Ако пътник в зимна нощ“. Роман за удоволствието от четенето на романи. Главен герой е Читателят, който десет поредни пъти начева нова книга, но по независещи от него обстоятелства не успява да я завърши. Затова написах началата на десет романа от въображаеми автори, различни от мен и един от друг... Постарах се не толкова да се идентифицирам с тях, колкото с читателя. Да представя повече удоволствието от четенето на определен жанр, отколкото самия текст... Най-много обаче гледах да изтъкна обстоятелството, че всяка книга се ражда в присъствието на други книги, във взаимоотношения и съпоставка с тях.“ (Калвино, Буенос Айрес, 1984 г.)

В това издание на книгата е включена ексклузивна илюстрация на Теодор Ушев, а художественото оформление е дело на художника Иво Рафаилов.

Повече информация
ISBN 9786190212966
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица твърда
Размери 13х20
Брой страници 288
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ако пътник в зимна нощ (твърда корица)
Вашият рейтинг