Количка 0
0,00 лв.

Айнщайн. Неговият живот и Вселената

От: Уолтър Айзъксън

Тази книга разказва как един находчив и дързък патентен чиновник започва да разгадава замисъла на твореца на Космоса, ковачът на тайнствата на атома и на вселената.

Пълна биография, написана от известният американскижурналист и писател - УОЛТЪР АЙЗАКСЪН, основана върху наскоро отворена лична кореспонденция на Айнщайн.

Тази книга разказва как един находчив и дързък патентен чиновник – едва справящ се с живота баща с труден брак, неспособен да си намери преподавателска работа или докторантско място – започва да разгадава замисъла на твореца на Космоса, ковачът на тайнствата на атома и на вселената.

Неговият успех се дължи на съмненията му в общоприетите знания и на удивлението му от велики мистерии, които за другите са съвсем банални неща. Това му позволява да възприеме морална и политическа позиция, основаваща се върху уважението към свободната мисъл, свободния дух и свободния индивид.

Тези черти са толкова важни и в новия век на глобализация, в който успехът зависи от творческото ни мислене, колкото са били в началото на миналия, когато Айнщайн помага на човечеството да навлезе в съвременната епоха.

Как е функционирал мозъкът му? Кое го е направило гений? В книгата си Айзаксън разкрива как научното въображение на Айнщайн възниква от бунтарската природа на характера му. Удивителният му жизнен път е свидетелство за връзката между творчество и свободен дух. “


Повече информация
ISBN 9789543760244
Цветност черно/бяла
Издател Жануа
Корица мека
Брой страници 676
Дата на издаване 2009 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Айнщайн. Неговият живот и Вселената
Вашият рейтинг