Количка 0
0,00 лв.

1000 изпитани рецепти за готвене

От: Пенка Хр. Чолчева

​В книгата "1000 изпитани рецепти за готвене" са подробно описани всевъзможни кулинарни рецепти, които ще зарадват почитателите на вкусните ястия! Освен добре познати, традиционни ястия, като телешка шкембе чорба, сарми в лозови листа или кюфтета от тиквички, в книгата са добавени немалък брой изгубени във времето вкусотии от сорта на: телешко с кестени, моруна с кашкавал или пудинг от мозък. Не са забравени деликатесите от риба, морски дарове и дивеч. Отделено е и голямо внимание на пържените и печени тестени изделия, на различните видове десерти, кейкове, пудинги, пасти и торти.
​След невероятния успех на първите и две книги: "Домашно приготвяне на зимнина", 1934 г. и "555 изпитани рецепти за готвене", 1935 г. Пенка Чолчева създава една от най-интересните и всеобхватни кулинарни книги у нас. Тя се откроява, не само с големия брой рецепти, но и с интересния и разбираем начин, по който са представени. 

​В книгата "1000 изпитани рецепти за готвене" са подробно описани всевъзможни кулинарни рецепти, които ще зарадват почитателите на вкусните ястия! Освен добре познати, традиционни ястия, като телешка шкембе чорбасарми в лозови листа или кюфтета от тиквички, в книгата са добавени немалък брой изгубени във времето вкусотии от сорта на: телешко с кестениморуна с кашкавал или пудинг от мозък. Не са забравени деликатесите от рибаморски дарове и дивеч. Отделено е и голямо внимание на пържените и печени тестени изделия, на различните видове десертикейковепудингипасти и торти.

Изданието е част от инициативата на колекционерът и изследовател на българската кулинарна история Марин Лесев, за преиздаването на някои от най-емблематичните кулинарни произведения на г-жа Чолчева.
Повече информация
ISBN 9786192301682
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Фабрика за книги
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 336
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1000 изпитани рецепти за готвене
Вашият рейтинг