Количка

Животът по Мисисипи

От: Марк Твен

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ПЯЛ287
Специална цена 16,20 лв. Редовна цена 18,00 лв.

1,80 лв. 10 %

Марк Твен и едно незабравимо пътуване по Мисисипи

„Животът по Мисисипи“ не е обикновен пътепис, а напомня капсула на времето, в която е затворен отрязък от минали, ала незабравими времена, описан по неповторим начин от неповторимия и многолик автор Марк Твен.
Открийте магията на живота по Мисисипи – романтичната история на една велика река, носталгичен разказ за невъзвратимото минало на Америка, за прочути исторически личности и събития, примесен със забавни анекдоти (няма как иначе, все пак Марк Твен не може да изневери на себе си).

От малък Твен мечтае да стане лоцман на речен параход и по-късно сбъдва мечтата си. След като нито един капитан не желае да му се довери, младежът плаща петстотин долара на лоцмана Биксби, който му е бил наставник, за да довърши обучението му.

По метода на проба и грешка любознателният младок научава достатъчно не само за да стане лицензиран лоцман, но и голям познавач на ежедневието по бреговете на Мисисипи. След двайсет и една години (междувременно той работи в мина за добив на сребро, като репортер и като кореспондент за един вестник), придружаван от поет и стенограф, Твен потегля на пътешествие по великата река, като всеки ден записва своите наблюдения за природните забележителности, политическите възгледи и за това как се обличат, разговарят и се държат хората с различно потекло. По-късно под въздействие на впечатленията си от вълнуващото преживяване авторът създава прочутият си роман „Хъкълбери Фин“.
Повече информация
ISBN 9789544094287
Тегло 0.8000
Цветност черно/бяла
Издател Плеяда
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 376
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Животът по Мисисипи
Вашият рейтинг