Количка 0
0,00 лв.

Общи условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА „ХЕРМЕС“


Добре дошли на
 www.hermesbooks.bg!

Важно! Всеки потребител, който използва уебсайта www.hermesbooks.bgсе счита, че приема и е съгласен с настоящите условия, затова Ви молим, прочетете ги внимателно!

Услугите на сайта са предоставени от „Издателска къща Хермес“ ООД, ЕИК 115292853, ДДС № BG115292853 със седалище и адрес на управление гр. Пловдив, ул. „Лозенград“ № 51, тел. 0700 17 666.

Публикуваната информация в www.hermesbooks.bg е общодостъпна и безплатна.

При използване услугите на www.hermesbooks.bg Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

Услугите на Електронна книжарница „Хермес“ могат да ползват както регистрирани, така и нерегистрирани (гости) Потребители.

Регистрираните Потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация на www.hermesbooks.bgТе имат право по всяко време да правят промени в личните си данни, както и да изискат техният потребителски профил да бъде закрит. Приемайки настоящите условия, Потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола, изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат обработвани от www.hermesbooks.bg по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги и при необходимост от помощ от администратор на Електронна книжарница „Хермес“.

Ние гарантираме, че няма да предоставяме личните данни на регистрираните Потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен когато това е необходимо в изпълнение на законодателството на Република България.

Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.hermesbooks.bg относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него имейл адрес.

www.hermesbooks.bg има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация имейл адрес от регистрираните Потребители. Те имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта кликнат на линк, който се намира на някой от получените от тях електронни бюлетини.

Електронна книжарница „Хермес“ има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.

В случай на неспазване на условията за ползване на Електронна книжарница „Хермес“ или нарушаване на етиката, администраторите на сайта имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите.

Www.hermesbooks.bg запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА „ХЕРМЕС“ имат задължителна сила както за www.hermesbooks.bg, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени от датата на публикуването им в www.hermesbooks.bg.

В страницата на всяка стока в електронната книжарница са посочени цената, предоставената отстъпка, основните характеристики на стоката и допълнителна информация. Всички книги в електронната книжарница са с корична цена в български лева с включен ДДС.

За да бъде приета и изпълнена поръчката Ви, трябва да сте попълнили коректно всички полета на формата за поръчка. При направена поръчка ще получите потвърждение на посочения от вас имейл адрес.

Ние се стремим да Ви предоставяме точна и актуална информация. Въпреки това е възможно в предоставената информация да има грешки и неточности. При установяване на явна неточност при параметрите на направената от вас поръчка ще се свържем с Вас за уточнение и потвърждение, преди да изпълним поръчката.

При определени обстоятелства (изчерпани наличности, технически грешки при формиране на поръчката, некоректно поведение на Потребителя и други неизрично упоменати) www.hermesbooks.bg си запазва правото да отказва изпълнението на поръчката. Потребителят се уведомява за отказа на посочения от него имейл или телефон в срок от 2 работни дни след приемане на поръчката.

На www.hermesbooks.bg имате възможност да давате мнения и оценки относно предлаганите продукти. Администраторът на сайта си запазва правото да редактира или изтрива мнения, съдържащи препратки към други сайтове, обиди, заплахи, защитени обекти на авторски права и други непозволени от закона материали.

 

Работно време

Поръчки в Електронна книжарница „Хермес“ се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Работното време на консултантите на www.hermesbooks.bg е:

Понеделник – петък: 9:00 – 17:00 ч.

Съботa и неделя – почивни дни, в които не се изпълняват поръчки.

Консултации по телефон или чат се извършват само в работното време.

За връзка с нас може да използвате телефон 0700 17 666 или e-mail: order@hermesbooks.com.

 

Условия за доставка:

Доставката с куриерска фирма „Спиди“ се извършва в срок от 5 работни дни в зона 1, а в други населени места – според графика й.

Електронна книжарница „Хермес“ не носи отговорност в случаи на забавяне на поръчки по вина на куриерска фирма „Спиди“.           

Поръчки, направени до 12:00 часа в работен ден, се обслужват в рамките на същия ден.

Поръчки, направени след 12:00 часа, се обработват на следващия работен ден.

Поръчките, направени през почивните дни (събота и неделя), както и на официални празници, се обработват в първия работен ден.

След като направите поръчката си в Електронна книжарница „Хермес“, на Вашия имейл ще бъде изпратено съобщение за потвърждението й. Доставките се извършват от куриерска фирма „Спиди“ – до посочения от Вас адрес.

Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове. Електронна книжарница „Хермес“ си запазва правото да удължава посочените срокове с до 5 дни (без предварително уведомяване на Потребителя) и с над 5 дни (с предварителното му уведомяване), при което той потвърждава съгласието си да получи поръчката с удължения срок.

Електронна книжарница „Хермес“ си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да предупреждава предварително Потребителя, стига това да не променя начина на доставка.

 

Условия за предварителна поръчка

Потребителят може да направи предварителна поръчка на книга, която се очаква да излезе на пазара и съществува като предстоящо заглавие в Електронна книжарница „Хермес“. Обработката на поръчката се извършва след тиражирането на заглавието на пазара в стандартните ни срокове за доставка. Тиражирането на всяко заглавие зависи от конкретния издател и Електронна книжарница „Хермес“ не се ангажира с посочването на точна дата.

www.hermesbooks.bg не носи отговорност, ако издателят производител промени цената на предстоящата книга в момента преди тиражирането й. Ако това се случи, Електронна книжарница „Хермес“ веднага ще отрази промяната на страницата си. В такъв случай Потребителят може да се откаже от поръчката си, като предварително предупреди за това консултантите от Електронна книжарница „Хермес“ на посочения телефон: 0700 17 666, или имейл адрес: order@hermesbooks.com. В противен случай поръчката ще бъде обслужена с актуалните цени на новоиздадената книга.

 

Рекламация:

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в Електронна книжарница „Хермес“, има право на рекламация при:

констатирани липси,

дефекти на стоката.

При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в страницата, Електронна книжарница „Хермес“ възстановява депозираната от Потребителя сума за поръчката, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на продукта, в срок от 7 дни от получаването му в ненарушен търговски вид.

Рекламация се прави до 7 работни дни след закупуване на стоката. При предявяване на рекламация Потребителят има право на замяна на стоката и с друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, Потребителят доплаща разликата.

Връщането се осъществява при следните условия:

запазен добър търговски вид (продуктът не е скъсан, надраскан, смачкан и т.н.);

не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;

запазена оригинална опаковка и етикет.

Цената за доставка при връщане на стока чрез куриерска фирма „Спиди“ се поема от Потребителя, освен в случаите, когато връщането е по вина на Електронна книжарница „Хермес“. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки.

Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на Потребителя. Електронна книжарница „Хермес“ не носи отговорност, ако Потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия.

При използване услугите на www.hermesbooks.bg Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.hermesbooks.bg относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него адрес за електронна поща.


Надзорни органи:

Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, 
тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Комисия за защита на потребителите 
Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6, 
тел.: 02 / 980 25 24 
факс: 02 / 988 42 18 
гореща линия: 0700 111 22 
Уеб сайт: 
www.kzp.bg

Koмиcия зa зaщитa нa кoнкypeнциятa

Aдpec: гp. Coфия, бyл. "Bитoшa" №18
Телефон: 02 / 935 61 13
Факс: 02 / 980 73 15
Уeб caйт: www.cpc.bg

 

При възникване на спорове, можете да потърсите помощ и чрез Интернет платформата за решаване на потребителски спорове на Европейската комисия или Националната асоциация за извънсъдебни спогодби.

 

Дата на последна актуализация:

12.12.2023 г.