Количка
Вход

Сборник задачи по математика за 8. клас. За всеки ученик. По всяка тема (Просвета)

От: Кирил Банков, Пенка Нинкова, Даниела Петрова и др.

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ППП81730
Раздел: 8-ми клас
14,00 лв.

Сборникът е преработен в съответствие с новата учебна програма по математика за 8. клас, влязла в сила от учебната 2017/2018 г.

Раздел: 8-ми клас

Преработен в съответствие с новия държавен образователен стандарт и новата учебна програма по математика за 8. клас, влезли в сила от учебната 2017/2018 г., сборникът запазва своята основна роля – да улеснява усвояването на математическите знания от осмокласниците и да развива тяхното логическо и творческо мислене.

 Сборникът е предназначен за съвместна целогодишна работа с учебниците по математика за 8. клас. Подходящ е както за работа в задължителните и в избираемите учебни часове, така и за самостоятелна работа вкъщи. Съдържа 1260 задачи, подредени тематично и разделени според успеваемостта на учениците:

  - задачи от група А, достъпни за всички ученици и предназначени за усвояване и затвърждаване на основни знания и умения;

  - задачи от група Б за постигане на много добро и отлично владеене на учебния материал; 

  - задачи от рубриката За любознателните за ученици с повишен интерес към математиката за усъвършенстване на творческото им мислене и въображение. Подходящи са за подготовка за математически състезания и олимпиади.

Всяка тема в сборника започва с кратка справочна част с основните понятия и твърдения. Включени са и задачи, давани на конкурсни изпити и държавни зрелостни изпити. Сборникът предлага и два варианта на 11 теста за проверка на знанията, които може да се използват успешно за самоконтрол и самооценка на постиженията на учениците.

В последния раздел са дадени отговори, упътвания и примерни кратки решения на задачите.

Подборът, разнообразният формат на задачите и приложението на математическите знания в ситуации, близки до заобикалящата ни действителност, дават възможност не само за усвояване и затвърждаване на учебния материал по математика, но и за развиване на способностите на всеки ученик за четене и разбиране на информация, зададена по различен начин.

Съвместното използване на сборника и учебника по математика ще направи часовете по-ефективни и полезни, а преподаването и ученето – по-лесни и забавни. 

Раздел: 8-ми клас
Повече информация
ISBN 9789540135052
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 260
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сборник задачи по математика за 8. клас. За всеки ученик. По всяка тема (Просвета)
Вашият рейтинг