Количка

Радой Ралин. Събрано. Юбилейно издание

От: Радой Ралин

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
МНМ5789
25,00 лв.
Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия писател, поет и сатирик Радой Ралин, което побира всички негови знакови произведения.

Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия писател, поет и сатирик Радой Ралин, което побира всички негови знакови произведения.

Радой Ралин (псевдоним на Димитър Стоянов, 23.04.1922 – 21.07.2004 г.) е може би най-колоритният български поет, писател, сатирик, епиграмист, драматург и дисидент. С всяка от творбите си и с примера на собственото си страдалческо битие той докрай защитава принципите на свободата и вечните човешки ценности, като не се бои да осветлява и критикува разнообразните обществени недъзи.

Настоящото издание отбелязва 100-годишнината от рождението му с една съдържателна разходка по пътя на неговото забележително творчество.

"Радой беше и си остана извън рамките на обичайното, един необикновен човек, не по мярка и надскочил времето, в което живяхме (...) стърчеше с няколко глави над духовното примиренчество."
- Рада Александрова

"Нашата история, социология, национална психология, нашата литература едва ли скоро ще кажат толкова истини по своите предмети, колкото е казал Радой в своето творчество."
- Светлозар Игов

"Той беше призван да създава. Да създава стихове, които потушават страховете ни, и да отстоява не идеологии, а идеи…"
- Вихрен Чернокожев

"От творбите на Радой Ралин можем да научим най-важните уроци за случващото се с България и със света от април 1922 година до днес."
- Георги Цанков

"Един Радой – така ще се казва мярката за честност и неподкупност във всяко време на корупция, на мошеничество, на лъжа и лицемерие."
- Недялко Йорданов
Повече информация
ISBN 9789545155789
Тегло 0.3500
Цветност черно/бяла
Издател Millenium
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 448
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Радой Ралин. Събрано. Юбилейно издание
Вашият рейтинг