Количка 0
0,00 лв.

Портите на Европа. История на Украйна

От: Серхий Плохий

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ПК171
39,00 лв.

Днес, когато Украйна е въвлечена в кръвопролитна борба с Русия за запазване на своята териториална цялост и политическа независимост, Серхий Плохий прави забележителен преглед на нейната история, който засяга разделението Изток - Запад от древни времена до настоящата криза. Актуалният конфликт е само последният в дългата поредица от сътресения, свързани с украинския суверенитет.

Днес, когато Украйна е въвлечена в кръвопролитна борба с Русия за запазване на своята териториална цялост и политическа независимост, Серхий Плохий прави забележителен преглед на нейната история, който засяга разделението Изток - Запад от древни времена до настоящата криза. Актуалният конфликт е само последният в дългата поредица от сътресения, свързани с украинския суверенитет. Разположена между Централна Европа, Русия и Близкия изток, Украйна е била оформяна и повлиявана от империи, които са я използвали като стратегическа врата между Изтока и Запада - от римляните, през османците, до Третия райх и Съветския съюз.

В "Портите на Европа" Плохий разучава търсенето на Украйна на собствена идентичност през живота на нейните герои и нейните завоеватели. Това преработено издание от 2021 година включва нов материал, който пренася изчерпателния исторически труд до настоящето, когато Украйна отново е в центъра на световното внимание.

"Завладяваща история на пропитата с кръв земя, която толкова често е била и бойното поле, и житницата на Европа."
Саймън Себаг Монтефиоре

"Всеки, който желае да разбере защо Русия и Западът се изправят един срещу друг за бъдещето на Украйна, трябва да прочете този аргументиран, изчерпателен и страстен разказ."
Майкъл Игнатиев

"Убедително и авторитетно проучване, което започва от древногръцки времена и свършва в наши дни."
"Файненшъл Таймс"

Книгата е част от поредицата "Хроника".

Повече информация
ISBN 9786192432171
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Прозорец
Корица твърда
Размери 14х21
Брой страници 520
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Портите на Европа. История на Украйна
Вашият рейтинг