Количка 0
0,00 лв.

Очаровайте околните

От: Ванеса ван Едуардс

Изпитани съвети за успешна комуникация във всяка ситуация!

Ако се чувствате неловко на светски събития и се стеснявате да започнете разговор, не сте единствени. Авторката на тази книга – Ванеса ван Едуардс, също е изпитвала подобни трудности, но решава да ги преодолее. След години изследване на принципите на общуването тя споделя гарантирано ефикасни съвети и малки хитринки как да усъвършенстваме комуникативните си умения в личен и професионален план. Наръчникът представя напълно нов подход в установяването и поддържането на социални контакти, като съчетава практическа насоченост и основана на научни изследвания информация.

За да усвоите обаче тези техники, първо трябва да познавате закономерностите на човешкото поведение – какво привлича интереса ни, защо някои хора печелят лесно симпатии и доверие. Веднъж разбрали тези универсални модели, вие ще можете да общувате с лекота и да постигате целите си. С новопридобитите си комуникативни умения ще правите страхотно първо впечатление на интервю или парти, ще установявате бързо работни контакти и ще заздравите личните си отношения. Вече ще общувате само по този начин, а околните ще бъдат очаровани от вас!

Повече информация
ISBN 9789542618409
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Преводач Стоянка Карачанова
Брой страници 384
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Очаровайте околните
Вашият рейтинг

Това, че социалните умения не ми идват отвътре, е меко казано. Наложи ми се да ги усвоя по трудния начин, за да мога да ги преподам на вас по лесния. Ето какво всъщност се случи:

В началото си мислех, че мога да се науча на уменията да се държа пред хора по същия начин, по който учех например за тест по математика или чужд език. Приготвих си картички с различните човешки лицеви изражения, търсех и заучавах различни шаблонни фрази за неангажиращ разговор и се опитвах да забележа скритите емоции на учителите ми, въпреки че това последното понякога ми навличаше неприятности.

Четях всичко, до което успеех да се добера, на тема „хора“ – учебници по психология, доклади от социологически проучвания и всевъзможни книги за човешкото поведение. В крайна сметка постепенно започнах да се опитвам да си създавам собствени тестове и социални експерименти. За един такъв миниексперимент си написах картички с идеи за започване на разговор върху изследванията на допамина, разнасях ги в чантата си, изваждах ги в разговори с непознати, след което записвах и категоризирах реакциите им. При друг експеримент се опитах да имитирам първичните движения от езика на тялото на шимпанзетата, за да проверя дали хората ще започнат да повтарят същото, което правех и аз (този експеримент НЕ проработи). При трети пък използвах техники от състезание за бизнес стратегии, за да разбера дали няма начин да изиграя системата.

Хрумна ми да документирам перипетиите и несполуките си като човешко опитно зайче в блог и така възникна ScienceofPeople.com. За моя огромна изненада и радост открих, че не съм единственият човек, който се стреми да разбере хората. Скоро статиите от блога започнаха да се публикуват навсякъде в мрежата, а заснетите видеоматериали се разпространиха и на други места и успяхме да привлечем вниманието на медии като Националното радио NPR и списанията Инк. и Форбс, които отразиха уникалния ни подход. В онзи момент реших да започна да провеждам по-сериозни изследователски експерименти и да превърна сайта Science of People* в истинска лаборатория на човешкото поведение.

В нашата лаборатория започваме всяко ново начинание с проучване на най-съвременните научни изследвания, които след това превръщаме в реални житейски експерименти и тактически идеи. След това споделяме стратегиите с читателите си и с групи студенти, които ги тестват. По този начин всяко умение, описано в тази книга, е било предварително изпробвано и доказано чрез опита на хиляди студенти, които са го приложили в реални житейски ситуации и са ни предоставили обратна информация за своите резултати, за да усъвършенстваме техниките.

Тайната ни се крие в следния подход:

Първа стъпка: Открийте интересно изследване.

Втора стъпка: Създайте реално приложима житейска стратегия.

Трета стъпка: Тествайте, променяйте и усъвършенствайте.

Повторете.*Букв. „Наука за хората“.