Количка
Вход

Метаморфозата (разкази)

От: Франц Кафка

Предстоящо
SKU
СИ284
Раздел: Предстоящи
Специална цена 15,30 лв. Редовна цена 17,00 лв.

1,70 лв. 10 %

Очаквайте на 13 ноември!Метаморфозите на поетът на отчуждението

В този сборник, носещ името на една от най-знаковите повести на Франц Кафка, са събрани 11 произведения, всяко различно, но всяко представляващо особена притча, потапяща читателя в абсурдното, необяснимото, не поддаващото се на логическо осмисляне – онова, което се крие под повърхността на човешкото съзнание, но носи в себе си скрит смисъл.
Раздел: Предстоящи
За Франц Кафка творчеството е „форма на молитва“, метафизичен експеримент за улавяне на неясни видения, едновременно забранен и необходим чрез силата на словото да се обхване мистерията на съществуването. Често определят чешкия писател като „поет на отчуждението“.

В това отчуждение обаче Кафка се потапя, за да намери смисъл, за да открие загубената в света светлина, в чието съществуване той изобщо не се съмнява. Преводачът Венцеслав Константинов нарича писателя и „пророк на светлината“. При по-дълбоко зачитане в произведенията му може да се открие и хумор, и освобождаваща ирония, и особена невъзмутима ведрост.

Съдържание на сборника:


Присъдата; Огнярят; Метаморфозата; Грижата на бащата; Единадесет сина; Братоубийство; В наказателната колония; Малката жена; Селски лекар; Първа горест; Издръжливец на гладуване.
Раздел: Предстоящи
Повече информация
ISBN 9789542833284
Тегло 0.3000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 272
Дата на издаване 13.11.2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Метаморфозата (разкази)
Вашият рейтинг