Количка 0
0,00 лв.

Лятно кино

От: Иван Вълев

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
201067236
11,95 лв.

Тази книга представя прозата на поета Иван Вълев

Иван Вълев е поет, автор на десет поетични книги. Най-новите от тях са „Любовна лирика“ (2012 г.) и „Лошо време“ (2015 г.). Завършил е славянска филология в София и е превеждал книги на полски поети и прозаици. Получавал е редица награди, между които „Пловдив“, „Златен ланец“, „Орфеев венец“, „Заслужил за полската култура“ и др. Публикувал е в периодичния печат. Негови стихове са превеждани на руски, немски, полски и други езици. Живее в Пловдив, където е работил в издателство „Христо Г. Данов“ и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

 

Тази книга представя прозата на поета. В разказите и новелите се оглеждат селското детство и градската младост на човек от поколението, израсло по времето на социализма. И преживяващо сега сътресенията на прехода. Оживяват най-ранните спомени от петдесетте години на миналия век – за кратка и невъзможна любов, за връщането към живота след сърдечна операция, за раздялата със земята и илюзиите на родителите.

С лека самоирония героят прави равносметка и преоценка на своя живот. Носталгията се преплита с фантазията, мечтата и въображението. 

 

 

Повече информация
ISBN 9789542617617
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Брой страници 192
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Лятно кино
Вашият рейтинг