Количка 0
0,00 лв.

Литература за 9. клас (Анубис)

От: К. Протохристова, С. Черпокова, А. Странджева, Е. Петкова

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
АОУ91811
Раздел: 9-ти клас
19,90 лв.

Учебникът включва всички учебни теми, представени в четири вида уроци - за нови знания, за упражнения, за обобщение и за преговор.

Раздел: 9-ти клас

Учебникът включва всички учебни теми, представени в четири вида уроци - за нови знания, за упражнения, за обобщение и за преговор.

Всяка тема започва с текста, който ще бъде изучаван. Уроците за нови знания са озаглавени От текста към значенията (или Към значенията). В тях са поместени различни рубрики. Основната група, която включва Авторът, Произведението, Сюжетът, Жанрът, Героите, Композицията и Темите, ви предлага устойчив модел за запознаване с новото съдържание. Допълнителните рубрики изпълняват по-специфични задачи. Литература и история или Литература и география полагат изучаваните текстове в рамката на събития и факти от съответната им обществено-политическа и културна история или набавят информация за географските дадености, с които те са свързани. Мозайка съдържа сведения за литературни произведения или творби от другите изкуства, които разработват същите или подобни теми като тези в съответния урок, а също и допълнителни литературни произведения или откъси, които могат да обогатят представата ви за изучавания материал. Рубриката Обичате ли рок? предлага информация за интерпретации на изучаваните произведения или на отделни техни мотиви в популярната музика.

Уроците за упражнения са озаглавени От значенията към смисъла. В тях са включени въпроси и задачи, организирани в три рубрики, чиято последователност води от по-просто към по-сложно, от основно към вторично, от задължително към алтернативно знание. Как съм чел? съдържа въпроси, с които се проверява как сте усвоили задължителния минимум нови знания. Във Време за работа ви се предлагат значително повече и по-разнообразни въпроси и задачи, справянето с които дава гаранции, че урокът е бил усвоен пълноценно. Рубриката Ателие за майстори ще ви насочи към по-задълбочени разсъждения по проблемите, зададени от изучаваното произведение, както и към написването на различен тип писмени съчинения. В нея са включени и индивидуални или групови задачи, предназначени за извънкласна работа или подготовка за олимпиади и състезания. Моят текст развива вашата речева култура, обогатява възможностите ви за изразяване, като ви предлага  да изпълните определени практически задачи с резюмиране на текст и с писане на есе.

Раздел: 9-ти клас
Повече информация
ISBN 9786192152512
Цветност цветна
Издател Анубис
Корица мека
Брой страници 256
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Литература за 9. клас (Анубис)
Вашият рейтинг