Количка
Вход

Контролни работи по математика за 7. клас (Просвета)

От: Юлия Нинова, Снежинка Матакиева, Тинка Христова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ППП71821
Раздел: 7-ми клас
6,90 лв.

Помагалото е разработено в съответствие с новата програма по математика за учебната 2018-2019 година

Раздел: 7-ми клас

Сборникът е ценно помагало за учителите при изготвянето на писмени изпитвания по математика за 7. клас. Той е разработен по подобие на едноименните му сборници за 5. и 6. клас от същия авторски колектив.

Форматът на контролните работи съответства на формата на теста за НВО по математика в края на 7. клас. Той е съобразен с възрастовите особености на учениците, с държавните образователни стандарти за съдържание и оценяване и с времевото ограничение от един учебен час. 

Контролните работи са в съответствие по тематика и предвидени часове за контрол и оценка с примерното годишно разпределение на авторския колектив на учебника по математика за 7. клас на издателство „Просвета Плюс”. Съдържателно те отговарят на учебната програма и успешно могат да се използват при обучението по математика независимо от избрания учебник и издателство. 

Темите за писмени работи са разработени на три нива, по два варианта (съответно ниво А – с времетраене 10 мин, ниво Б – 20 мин, и третото ниво – 11 контролни работи, всяка с времетраене един учебен час, като две от тях са съответно входно и изходно ниво и две са класни работи, предвидени за първия и за втория учебен срок). Използвана е единна номерация в съответното ниво.

За всяко ниво е дадена формула за трансформиране на броя на точките в оценка по шестобалната система.

Сборникът е подходящо помагало и за учениците при тяхната самоподготовка за предстоящи писмени изпитвания или за самооценка на придобитите базисни знания и умения по математика в края на дадена тема или след завършен раздел.

Близкият до учениците формат на контролни работи и предложените отговори и критерии за оценяване в края на сборника са добър помощник на учениците при установяване на допуснатите пропуски и тяхното своевременно отстраняване.

Предложената формула за трансформиране на броя на точките в оценка по шестобалната система е добър ориентир за това доколко са покрити очакваните резултати. 

Входният и изходният тест са мерило за успешен старт и достоен финал по математика в 7. клас.

Раздел: 7-ми клас
Повече информация
ISBN 9789540137605
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 72
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Контролни работи по математика за 7. клас (Просвета)
Вашият рейтинг