Количка 0
0,00 лв.

Поезия | Страница 6

Артикули 101-120 от 171

Настрой възходяща посока
на страница
  1. Нежни безсъници
    Нежни безсъници
    Мария Костадинова
    19,00 лв.
  2. 5 изречения. Кратки разкази
    5 изречения. Кратки разкази
    Иван Тотев, Димитър С. Стефанов
  3. Щъкащо
    Щъкащо
    Соня Божкова
    13,80 лв.
  4. Октомври
    Октомври
    Елин Рахнев
    13,00 лв.
  5. Зора
    Зора
    София Георгиева
    13,80 лв.
  6. Обич, а не чудеса
    Обич, а не чудеса
    Матей Стоянов
    12,00 лв.

Артикули 101-120 от 171

Настрой възходяща посока
на страница

Някои поетични произведения са просто незабравими. Те ни докосват със своята откровеност, баладичност и емоционална проникновеност, която ни кара да се вълнуваме. Този вид художествена литература е намерила място в сърцата на много от читателите, които искат всичко или нищо. Които разбират четенето на стойностни книги само и единствено като несравнимо удоволствие, с което всеки трябва да се среща възможно най-често. 

В онлайн книжарница ХЕРМЕС ще намерите световна и българска поезия, която е дело на прочути поети от далечното минало и настоящето. Стихотворения, басни и новели - при нас ще откриете модерна лирика и класическа проза за всяка съвременна библиотека. 

Какви видове поезия има

Четенето на стихове е било начин на живот в миналото. В тях предците ни са изразявали чувствата и желанията си, които в повечето случаи са били романтично-носталгични и силно драматични при това. Съществуват няколко вида поезия, които се отличават помежду си в използваните изразни средства, цялостното звучене на творбата и тематичната й насоченост. Всеки поджанр притежава редица художествени свойства, които се основават на формалните си черти. Поезия е:

  • Басня - с фокус върху морала и сатирата;
  • Епични песни - възхваляват героичните подвизи на патриотите;
  • Комедия - осмива обществените нрави и прояви, акцентирайки върху нелепото и порочното;
  • Стихотворение - описва емоционалността на писателя в рими или друг вид художествена тоналност;
  • Новела - кратка повествователна творба;
  • Ода - произведение с тържествена насоченост, което разказва за дадено събитие или персонаж.

 

Поезията е многолика, което означава, че тя може да ни въздейства по много начини. Единият от тях е като ни накара да отдадем почит на красивите слова, които са поднесени по един ритмично структуриран и пленителен начин. Купете книги с поезия на ниски цени от книжарница Хермес и се насладете на всеки момент под акомпанимента на затрогващата лирика. 

Търсят ли се стихосбирките

Стихосбирки се четат не само от децата в училище. Същото можем да направим и ние, което си е своеобразен начин да опитаме нещо различно. Ако досега сме свикнали да прекарваме свободното си време, четейки любовни и криминални романи, то е време да се разнообразим с малко поезия, с която да поглезим сетивата си. Четенето на стихове е масова практика в разгара на високотехнологичния свят, в който живеем. Те ни пренасят в един по-красив и емоционален свят, в който хармонията и драматичните обрати са смисълът на нашето съществуване.