Количка 0
0,00 лв.

Искам да науча повече по математика за 2. клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираемите учебни часове (Булвест 2000)

От: Мариана Богданова, Мария Темникова, Виолина Иванова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП20173
Раздел: 2-ри клас
6,90 лв.

Помагалото успешно може да се използва както в избираемите учебни часове, така и за диференцирана, индивидуална и самостоятелна работа.

Раздел: 2-ри клас

Помагалото е съобразено изцяло със заложените в нормативните документи изисквания за вида и обхвата на разширената и допълнителната подготовка на второкласниците по математика.

Съдържанието е структурирано в 32 теми – по една за всяка учебна седмица. Чрез включените занимателни задачи е създадена мотивираща за децата среда за работа. Разработени са задачи за:

 - числата до 100, събиране и изваждане с тях без и с преминаване, пресмятане на числови изрази, намиране на неизвестно събираемo;

 - намиране на обиколката на позната геометрична фигура, за именуване на върховете й с букви от латинската азбука; за видовете триъгълници според страните; за чертане в квадратна мрежа на геометрични фигури;

 - овладяване на смисъла на умножението; таблично умножение и деление с числата 2, 5, 10, 3, 4, 6, 7, 8, 9; пресмятане на стойността на числови изрази, съдържащи две действия; намиране на неизвестен множител;

 - намиране на страна на фигура по дадена обиколка и други страни.

Темите са разработени в достъпна за децата форма и дават възможност за организиране на състезание за два отбора.
Включените задачи следват логическата структурата на учебната програма и на учебника по математика. Чрез тях е осигурена възможност за надграждане и задълбочаване на придобитите от учениците знания, умения и компетентности. Задачите провокират интереса към изучаваното математическо съдържание, подпомагат изграждането на умения за самостоятелен учебен труд.

Всяка тема е разработена на две страници, като са включени задачи с различна степен на трудност. Отделено е специално място на работата с текстови задачи, на представянето и систематизирането на информацията в тях чрез различни спомагателни модели, на съставянето на задачи. Включени са и задачи, даващи възможност за подготовка на учениците за различни математически изяви в състезания и конкурси.

Помагалото успешно може да се използва както в избираемите учебни часове, така и за диференцирана, индивидуална и самостоятелна работа.

Раздел: 2-ри клас
Повече информация
ISBN 9789541810644
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 68
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Искам да науча повече по математика за 2. клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираемите учебни часове (Булвест 2000)
Вашият рейтинг