Количка 0
0,00 лв.

Христоматия по литература за външно оценяване в 10. клас (БГ Учебник)

От: Албена Руневска, Христина Андонова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
БГУП10191
Раздел: 10-ти клас
13,90 лв.

Христоматията по литература за външно оценяване в 10. клас е предназначена за подготовка за националния изпит в края на първия гимназиален етап. 

Раздел: 10-ти клас

Христоматията по литература за външно оценяване в 10. клас е предназначена за подготовка за националния изпит в края на първия гимназиален етап. Може да се използва и за текуща работа през учебната година в 10. клас. В нея са включени всички български произведения или откъси, посочени в учебните програми по литература за 8., 9. и 10. клас. За по-голяма пълнота на литературното обучение са включени текстовете за съпоставка, посочени в учебните програми за 9. и 10. клас.

Някои от творбите в христоматията, от които се изучават откъси, са представени чрез кратко резюме, което ориентира учениците в сюжета, както и с информация за основните герои в тях; всички текстове са придружени с речник на непознатите думи и с пояснителни бележки, което улеснява тяхното разбиране; включени са допълнителни творби, посочени в учебните програми за съпоставка, което поставя произведенията в по-широк литературен контекст.

Христоматията може да се използва с всички учебници по литература за 10. клас, изработени по новата учебна програма.

Раздел: 10-ти клас
Повече информация
ISBN 9786191870639
Цветност черно/бяла
Издател БГ Учебник
Корица мека
Брой страници 352
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Христоматия по литература за външно оценяване в 10. клас (БГ Учебник)
Вашият рейтинг