Количка
Вход

Философия за 8. клас (Просвета)

От: Евелина Варджийска, Силвия Цветанска, Ясен Захариев

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ППУ81790
Раздел: 8-ми клас
11,00 лв.

Изключителното равнище на интерактивност е основно отличително качество на този учебник.

Раздел: 8-ми клас

Изключителното равнище на интерактивност е основно отличително качество на този учебник. От първата до последната страница той води диалог с ученика. Това улеснява осмислянето на новите понятия от учебната програма, някои от които са трудни за възприемане.

Всеки урок за нови знания започва с въвеждаща ситуация и с въпроси за изследване. Изложението е стегнато, ясно и на разбираем за осмокласниците език. Текстът е разделен на малки порции информация чрез подзаглавия или подходящи задачи. Новите понятия са обозначени добре графично и са обяснени точно и разбираемо. Накрая има кратко обобщение, практически задачи, задачи за самопроверка и речник на някои непознати думи.

Уроците за упражнение също започват с въвеждаща ситуация и въпроси за упражняване. Следват различни по вид и по степен на трудност задачи, които развиват следните познавателни компетентности:

- анализ на философски текст;

- създаване на аналитичен текст;

- участие в дискусия;

- анализ на казус;

- разработване на проект;

- публично представяне.

Тези компетентности са описани подробно в отделни приложения в края на учебника.

Задачите и в двата типа уроци са увлекателни и достатъчно на брой. Те са обозначени със знаци, които показват коя компетентност се упражнява и развива. Посочена е и степента им на трудност.

Учебникът има и още едно голямо предимство – не се налага учителят да търси допълнителни материали за часа или да измисля задачи. Може просто да следва текста на урока, да подбере подходящи задачи от предложените и със сигурност ще постигне очакваните резултати от учебната програма по философия за 8. клас.

Електронният учебник добавя над 80 интерактивни упражнения, подходящи за групова работа в клас, за бърза проверка или самопроверка на знанията. Атрактивните триизмерни анимации напомнят, че философията може и да забавлява.

Раздел: 8-ми клас
Повече информация
ISBN 9789540134208
Цветност цветна
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 204
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Философия за 8. клас (Просвета)
Вашият рейтинг