Количка 0
0,00 лв.

Единственото нещо

От: Гари Келър

Как да постигнем повече за по-малко усилия и време с метода на единственото нещо.

Как да постигнем повече за по-малко усилия и време с метода на единственото нещо.

 

Председател на борда на най-голямата компания за недвижими имоти в света, Гари Келър споделя уникалния си начин на работа: „Свърши едно-единствено нещо, което е най-важно и което ще направи всичко друго по-лесно или ненужно“. С помощта на графики и забавни истории той показва как да организираме максимално ефективно времето си, да оптимизираме начина си на работа и да подредим приоритетите си в работата и личния живот.

Вече стотици компании прилагат този лесeн и ефикасeн подход, за да повишат резултатите си. Той е помогнал на хиляди хора да изградят успешни кариери, да постигнат промяна в личен план и да се наслаждават на живота. Вие също може да се възползвате от метода, като с помощта на тази книга откриете вашето единствено нещо.

 

Вижте повече за книгата и интервю с автора тук.

Повече информация
ISBN 9789542618560
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Преводач Марина Огнянова
Брой страници 264
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Единственото нещо
Вашият рейтинг

ЗАЕМЕТЕ СЕ С НЕЩО МАЛКО

След като всички разполагаме с един и същ брой часове в денонощието, защо някои хора свършват много повече неща от други? Как правят повече, постигат повече, печелят повече, притежават повече? Ако времето е валутата на успеха, тогава защо някои могат да вземат повече жетони от други? Отговорът е, че в същността си подходът им се състои в това да достигнат до същността на нещата. Заемат се с нещо малко.

Когато искате възможно най-добрия шанс да постигнете нещо, подходът ви винаги трябва да е един и същ. Заемете се с нещо малко.

Това означава да пренебрегнете всички неща, които бихте могли да направите, и да свършите онова, което наистина трябва да свършите. Означава да признаете, че не всички неща са еднакво важни, и да идентифицирате най-важните. Това е надежден начин да свържете това, което правите, с това, което искате. Да осъзнаете, че необикновените резултати са пряко свързани с това доколко ще ограничите вашия фокус.

За да извлечете максимума от работата и живота си, трябва да се съсредоточите върху нещо колкото се може по-малко. Повечето хора мислят точно обратното. Те смятат, че големият успех отнема много време и е сложен. В резултат на това техните графици и списъци със задачи са претоварени и неизпълними. Успехът започва да им изглежда недостижим и се примиряват с нещо по-малко. Те не знаят, че големият успех идва, когато правим малко неща добре, затова затъват в опити да вършат твърде много неща и в крайна сметка постигат твърде малко. С времето те снижават очакванията си, изоставят мечтите си и животът им става безличен. Но очакванията далеч не са това, което трябва да намалите.

Разполагате с определено количество време и енергия, затова ако се разпрострете на широко, те не достигат. Искате да постигнете много, но това на практика не изисква да добавите нещо, а да махнете. Трябва да вършите по-малко неща с по-голям ефект, вместо да правите повече неща с незадоволителен резултат. Проблемът с опитите да се справите с твърде много неща се изразява в това, че дори когато тези опити се увенчаят с успех, натрупването на още и още работа в живота ви, без да се откажете от нещо, влече след себе си негативи: пропуснати крайни срокове, разочароващи резултати, много стрес, дълги часове работа, недостатъчно сън, лош начин на хранене, липса на движение и пропуснати моменти със семейството и приятелите. И всичко в името на цел, която е много по-леснопостижима, отколкото можете да си представите.

Фокусирането върху малкото е прост и ефективен подход с изключителни резултати. Той действа безотказно през цялото време, навсякъде и във всички области. Защо? Защото има само една цел – да те доведе до крайната цел.

Когато свиете фокуса до възможния предел, вие стигате до Единственото нещо. Ето това е идеята.