Количка

Цялостна подготовка по български език за матура и кандидат-гимназисти, зрелостници и кандидат-студенти (Персей)

От: Светлозар Георгиев

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ПРСУП123
7,99 лв.

Правила и упражнения по правопис, граматика и пунктуация според новите правописни норми.

Достъпно и ясно, с подходящи примери, са изложени основните правила на правописа, граматиката и пунктуацията на българския език, които всеки грамотен човек трябва да знае. В първата част са изведени правилата за правописа на гласните и съгласните, за слятото, полуслятото и разделното писане, за правописа на главните букви. Във втората са разгледани основните граматични грешки, които се допускат най-често, а в третата - употребата на препинателните знаци. Изложените езикови правила са съобразени с най-новия Официален правописен речник на българския език. За да бъдат затвърдени знанията, са включени подходящи упражнения.

Помагалото е полезно за общата подготовка на учениците от гимназиалния курс, за ДЗИ по български език и литература, както и за кандидатстване във висши учебни заведения, в които има изпит по български език.

Заради справочния си характер изданието е подходящо и за всеки, който иска да подобри своята грамотност или има нужда да направи справка по някакъв езиков проблем.

Повече информация
ISBN 9786191610150
Цветност черно/бяла
Издател Персей
Корица мека
Брой страници 160
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Цялостна подготовка по български език за матура и кандидат-гимназисти, зрелостници и кандидат-студенти (Персей)
Вашият рейтинг