На 18 и 19 септември в Брюксел ще се проведе трети Фестивал на българската книга. След успешното началото през 2019 г. и онлайн изданието през 2020 г., белгийската столица отново ще събере редица популярни български автори и издателства за един своеобразен празник на българската литература. Организатор на събитието е Българската културна асоциация в Белгия.

Сред участниците ще бъдат и авторите на Издателска къща „Хермес“ Деметра Дулева, Иван Станков и Катя Караиванова.

След като през 2019 г. Деметра Дулева представи пред сънародниците ни в Брюксел своя дебютен роман „Странстващият албатрос“, тази година ще разкаже повече за новата си книга „Преобърнати съзвездия“. С това събитие ще продължи своеобразното литературно турне на книгата, което включваше още София, Пловдив, Бургас, Варна и Сливен. Разговорът с нея ще се състои в неделя от 11,00 часа.

Отново в неделя, но в 13,00 часа Иван Станков ще представи сборника си с разкази "Вечерна сватба".  В началото на годината писателят се включи в онлайн среща, организирана от асоциацията, а сега почитателите на българката литература ще могат и лично да зададат въпросите си към автора и да получат автограф.

От 14,00 часа ще състои и разговор с Катя Караиванова, която ще сподели повече за работата по дебютния си роман "С обич, Александър" - една история за въображаемото и реалното, за приятелството и за любовта, която прави живота по-красив.

Освен интересени литературни срещи Фестивалът ще включва и базар с български книги от различни жанрове и издателства. Събитието е организирано със съдействието на FOX Book Cafe, Посолството на Република България в Белгия и евродепутата Александър Йорданов. Повече може да видите ТУК.