Количка 0
0,00 лв.

Мери Хигинс Кларк

Мери Хигинс Кларк

Мери Хигинс Кларк е известна като "кралицата на съспенса" и "майстор на конспирациите", като има способността бавно да повищава напрежението, като в същото време внушава на читателя, че всеки е виновен. Героините в нейните романи са силни и независими млади жени, които се намират се намира в средата на тежък проблем, който трябва да решат със собствената си смелост и интелигентност. Героините и са като истински хора, вземащи разумни решения, което прави по-лесно възприемането им от читателите. Историите и в книгите не включват изрично секс или насилие, поради което те са станали популярни и сред възрастните, и сред младите читатели.

През 2000 г. Мери Кларк, заедно с дъщеря си Карол Хигинс Кларк, започват да издават няколко коледни тематични трилъра в серията „Риган Райли”. Според критиците тези романи са по-слаби поради по-лекия тон в тях.

Трилърите и са били бестселъри №1 във Франция, за което тя е удостоена с Голямата награда за криминална литература на Франция през 1980 г., също получава литературната награда на филмовия фестивал в Довил през 1999 г., а през 2000 г. е обявена за кавалер на Ордена на изкуствата и литературата на Франция.

През 1997 г. получава наградата „Horatio Alger”. Приета е през 2011 г. в Залата на славата на Ню Джърси за своя принос в литературата и благотворителността.

За приноса си към религията и католическата църква е удостоена с папската награда „Дама на Ордена на св. Григорий Велики”, „Дама на Малта”, и „Дама на Светия гроб в Ерусалим”.

Получила е още много награди и отличия. Осемнадесет пъти е титулована с „доктор хонорис кауза” за своя принос към литературата към различни учебни заведения.

Много от нейните книги са филимирани в телевизията и в киното.

Член е на съвета на директорите на Американската асоциация на писателите на трилъри.

Книги на Мери Хигинс Кларк

9 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Присъдата
  Мери Хигинс Кларк
  17,99 лв.
 2. Деца из града
  Мери Хигинс Кларк
  17,99 лв.
 3. Къде са децата?
  Мери Хигинс Кларк
  15,99 лв.
 4. Частица от моето сърце
  Мери Хигинс Кларк, Алафеър Бърк
  15,99 лв.
 5. Много лошо момиче
  Мери Хигинс Кларк
  15,99 лв.
 6. Някой дебне в нощта
  Мери Хигинс Кларк
  15,99 лв.
 7. Убиецът на Спящата красавица
  Мери Хигинс Кларк, Алафеър Бърк
  16,99 лв.

9 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница