Количка 0
0,00 лв.

Линкълн Чайлд

Линкълн Чайлд

Линкълн Чайлд е роден през 1957 год. в Уестпорт, Кънектикът, където сега се връща, когато си почива. През 1963 г. се мести временно със семейството си в Абъристуит, Уелс. Чайлд завършва колежа Карлтън в Нортфийлд, Минесота, със специалност английски език. Още там пише поезия, разкази и два романа – „Вторият син на Дедал” в 10-ти клас и „Мракът на север” в 12-ти клас, които, „до колкото зависи от автора им” никога няма да видят „бял свят”. Скоро след това, през 1979 г., започва работа като помощник-редактор в „St. Martin's Press”, а през 1984 г. Чайлд е става главен редактор. Докато работи там той редактира стотици книги, като повечето са американски и английски произведения, и осъществява контакти с много от техните автори. В „St. Martin's Press” редактира няколко сборника за истории на уаасите, като Dark Company (1984) and Dark Banquet (1985). Основава компания за издаване на истории на ужасите публикувала „Приказки от мрака” (Tales of the Dark 1-3). През 1987 г. напуска и, в зората на компютърната ера, става системен анализатор в компанията „MetLife”.
Среща Дъглас Престън през 1988 г., с когото започват дългия си съвместен творчески път. След публикуването на първия им съавторски роман „Реликвата” през 1995 г. напуска „MetLife” и се отдава на писателското са амплоа. Сега Чайлд е живее в Мористаун, Ню Джърси със съпругата и дъщеря си. В свободното си време се занимава с електронна музика, археология и туризъм, и със своите екзотични папагали.

Заедно с Дъглас Престън са съавтори на едни от най-продаваните трилъри като „Музей на страха”, „Черен лед”, „Златото на Кивира”, „Бездна”, „Огън от ада” и „Реликвата”. Романът им „Хладнокръвно отмъщение” от август 2011 г., достига №1 в списъка на бестселърите на „New York Times”. Книгите на Линкълн Чайлд заедно с Дъглас Престън са забележителни със своите задълбочени изследвания.
Самостоятелните романи на Чайлд също са в класацията на бестселърите.

Книги на Линкълн Чайлд

7 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Обезкървени
  Дъглас Престън; Линкълн Чайлд
  19,99 лв.
 2. Опашката на скорпиона
  Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
  17,99 лв.
 3. Кривата река
  Дъглас Престън; Линкълн Чайлд
 4. Стари кости
  Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
  17,99 лв.
 5. Стихове за мъртвите
  Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
 6. Ловецът на глави
  Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
  17,99 лв.
 7. Обсидиановата стая
  Дъглас Престън, Линкълн Чайлд

7 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница