Количка 0
0,00 лв.

Промо пакет: Две книги на цената на една (Матрирхат, Патриархат)

От: Георги Мишев

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
201069998
Раздел: Промо пакети
14,95 лв.
​Промо пакетът съдържа книгите: "Матрирхат" и "Патрирахат" от Георги Мишев
Раздел: Промо пакети
​​Промо пакетът съдържа книгите: "Матрирхат" и "Патрирахат" от Георги Мишев


"Матриархат"


В книгата са включени избрани емблематични разкази и новели на големия писател Георги Мишев, по които са заснети едни от най-гледаните и харесвани български игрални филми. "Патрирахат"


Още като юноша долових нарушеното природно равновесие дори в малкото селце, където бях се родил. Наскоро бе минала – като вълна цунами – червена армия и бе отнесла към града мъжете на селото. Край огнищата отново бяха останали самотните наши майки, баби, лели – клетите представителки на съвременния матриархат. От съчувствие към участта им написах по това време (1967 г.) едноименна книжка, като първа част на уравнението за въпросния дисбаланс. Във втората част трябваше да потърсим причините за злото, довело до сполетялата ни беда.

Но как да стане? Реалсоциализмът наричаше пещерен антикомунизъм и най-плахия опит да се говори истината. Трябваше да се дочака залезът му, да рухне Берлинската стена, за да се разбере, че бяхме живели в лъжа, в Марксовата утопия, която всъщност ни бе върнала в атавистични, пещерни времена...

Георги Мишев

Раздел: Промо пакети
Повече информация
ISBN 9780000007216
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Промо пакет: Две книги на цената на една (Матрирхат, Патриархат)
Вашият рейтинг